ΔΙΕΘΝΗ

Την αποχώρηση του CEO της ανακοίνωσε η HSBC

Την αποχώρηση του CEO της ανακοίνωσε η HSBC - Κεντρική Εικόνα

Πτώση μεγαλύτερη του 1% κατέγραφαν στις συναλλαγές στο Χονγκ Κονγκ οι μετοχές της HSBC, της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπης σε όρους assets, μετά την ανακοίνωση-έκπληξη περί αποχώρησης του διευθύνοντος συμβούλου της, John Flint.

Όπως μεταδίδει το CNBC, ο πρόεδρος της τράπεζας, Mark Tucker, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «Στο αυξανόμενα περίπλοκο και δύσκολο παγκόσμιο περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί η τράπεζα, το ΔΣ πιστεύει πως χρειάζεται μια αλλαγή για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και να αιχμαλωτίσουμε τις πολύ σημαντικές ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά μας».

Ο κ. Tucker είπε πως η HSBC δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τον διορισμό νέου CEO, όμως η αναζήτηση θα μπορούσε να πάρει 6 με 12 μήνες. Μέχρι τότε, προσωρινός CEO θα είναι ο Noel Quinn, επικεφαλής της μονάδας παγκόσμιας εμπορικής τραπεζικής.

Ο κ. Flint ανέλαβε καθήκοντα CEO στην HSBC τον Φεβρουάριο του 2018. Είχε παρουσιάσει σχέδια για επενδύσεις ύψους 15-17 δισ. δολαρίων σε διάστημα τριετίας σε τομείς όπως η τεχνολογία, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διατηρήσει υπό έλεγχο τα κόστη.

Η τράπεζα, ταυτόχρονα με την αποχώρηση του Flint, ανακοίνωσε και τα αποτελέσματά της για το α’ εξάμηνο του 2019.

Τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν κατά 15,8% σε ετήσια βάση, στα 12,4 δισ. δολάρια, ενώ ο κύκλος εργασιών ήταν 7,6% υψηλότερος στα 29,3 δισ. δολάρια. Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο διαμορφώθηκε στο 1,61%, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 0,42 δολάρια από 0,36 δολάρια πέρυσι.