ΕΛΛAΔΑ

Με «σατανική» πατέντα επιτήδειοι θησαύριζαν πουλώντας κλεμμένα Ι.Χ με «νόμιμα» έγγραφα

Με «σατανική» πατέντα επιτήδειοι θησαύριζαν πουλώντας κλεμμένα Ι.Χ με «νόμιμα» έγγραφα - Κεντρική Εικόνα

Οι Αρχές συνέλαβαν ομάδα 10 ατόμων που αγόραζαν κατεστραμμένα αυτοκίνητα για να χρησιμοποιήσουν τα έγγραφά τους για τα κλεμμένα

Μία ακόμη επιτυχία κατάφερε να σημειώσει η Ελληνική Αστυνομία ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα που καταγράφεται στην αγορά αυτοκινήτου.

Ειδικότερα το τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας κατάφερε να εξαρθρώσει σπείρα 10 ατόμων οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, κλοπής, πλαστογραφίας, απάτης κατ’ εξακολούθηση, κ.ά.

Σύμφωνα με τις Αρχές οι κατηγορούμενοι από το 2016 διέπρατταν συστηματικά κλοπές αυτοκινήτων και στη συνέχεια τα πωλούσαν σε ανυποψίαστους καταναλωτές.

Το κόλπο είναι αντίστοιχο με εκείνο που έχει δημοσιεύσει το Newsauto.gr στο παρελθόν και τα μέλη της σπείρας προμηθεύονταν κυρίως από ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκίνητα που προορίζονταν για ολική καταστροφή ώστε να αποκτήσουν νόμιμα έγγραφα και στη συνέχεια ανακάλυπταν ίδια μοντέλα σε άριστη κατάσταση τα οποία και έκλεβαν!

Κατόπιν χρησιμοποιούσαν τα νόμιμα έγγραφα των κατεστραμμένων αυτοκινήτων για να πουλήσουν τα κλεμμένα οχήματα στα οποία είχαν παραποιήσει τους αριθμούς πλαισίων και κινητήρων.

Ενδεικτικό του «επαγγελματισμού» των κατηγορουμένων είναι το γεγονός ότι μεταβίβαζαν τα οχήματα επ΄ ονόματι τους αφού αυτά είχαν περιέλθει στην ιδιοκτησία έτερου μέλους της οργάνωσης, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό τυχόν αστυνομικής έρευνας.

Επίσης η σπείρα για να μην μπορεί κανείς να διαπιστώσει την κομπίνα τους άλλαζε και τις πινακίδες κυκλοφορίας των παράνομων αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να γνωρίζει το κατεστραμμένο αυτοκίνητό του ότι κυκλοφορούσε και πάλι στους δρόμους.

Με αυτό τον τρόπο επομένως δεν υπήρχε περίπτωση κάποιος να αναγνωρίσει το αυτοκίνητο που θα οδηγούνταν για ολική καταστροφή…