ΠΡΟΣΩΠΑ

Παναγιώτης Κοντολέων: Από στέλεχος σε γνωστή πολυεθνική εταιρεία σεκιούριτι, στη διοίκηση της ΕΥΠ

Παναγιώτης Κοντολέων: Από στέλεχος σε γνωστή πολυεθνική εταιρεία σεκιούριτι, στη διοίκηση της ΕΥΠ - Κεντρική Εικόνα

Ο Παναγιώτης Κοντολέων θα είναι ο διάδοχος του Γιάννη Ρουμπάτη στην ηγεσία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον απερχόμενο διοικητή της ΕΥΠ και τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του και για την επίσημη ενημέρωση που είχε και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, με απόφαση του πρωθυπουργού ανακοινώνεται η πλήρης ανασύνθεση της δομής Εθνικής Ασφάλειας της Ελληνικής Δημοκρατίας, προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις και στις νέες απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα.

Συγκεκριμένα, συνίσταται θέση Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας στο γραφείο Πρωθυπουργού την οποία αναλαμβάνει ο αντιναύαρχος ε.α., Αλέξανδρος Διακόπουλος.

«Για τη διάρθρωση της ηγεσίας της ΕΥΠ υιοθετήθηκε το ίδιο πρότυπο που επελέγη και για τη σύνθεση της κυβέρνησης. Με απλά λόγια, η υπηρεσία ενισχύεται με πρόσωπα που διαθέτουν τεχνοκρατική επάρκεια και έχουν αποδείξει την αξία τους στον επαγγελματικό στίβο ώστε να έχουν κριθεί με όρους αποτελεσματικότητας, απαλλαγμένοι από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που χαρακτήριζαν άλλες εποχές. Το πρότυπο αυτό υπηρετεί η επιλογή να τοποθετηθεί ο Παναγιώτης Κοντολέων διοικητής της ΕΥΠ, επιλογή με την οποία επιχειρείται μια τομή στην ιστορία της υπηρεσίας με στόχο την αναμόρφωσή της. Πρόκειται για καταξιωμένο στέλεχος με σημαντική καριέρα στον τομέα της ασφάλειας, που τυγχάνει επίσης εκτίμησης και στο εξωτερικό, σε χώρες με τις οποίες η Ελλάδα παραδοσιακά συνεργάζεται. Με την επιλογή αυτή ακολουθείται το επιτυχημένο παράδειγμα μυστικών υπηρεσιών άλλων χωρών στις οποίες επικεφαλής τέθηκαν πρόσωπα που δεν σταδιοδρόμησαν σε αυτές», τονίζεται στην ανακοίνωση του Μαξίμου.

Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό περιοδικό «Security Manager», o Π. Κοντολέων έχει μακρόχρονη εμπειρία ως υψηλόβαθμο στέλεχος στο χώρο της παροχής υπηρεσιών ιδιωτικής ασφάλειας και είναι συνυφασμένος με την επιτυχημένη πορεία της πολυεθνικής G4S εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα.