ΔΙΕΘΝΗ

Ξέφυγαν σε αυτό το νησί οι ιδιοκτήτες: Νοικιάζουν σε τουρίστες στρώματα σε μπαλκόνια για €25/νύχτα! (photo)

Ξέφυγαν σε αυτό το νησί οι ιδιοκτήτες: Νοικιάζουν σε τουρίστες στρώματα σε μπαλκόνια για €25/νύχτα! (photo) - Κεντρική Εικόνα

Έναν απίστευτο τρόπο βρήκαν κάτοικοι της Ίμπιζα για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ δεν φθάνει που ορισμένοι ενοικιαστές υπενοικιάζουν δωμάτια των διαμερισμάτων τους εν αγνοία των ιδιοκτητών, τώρα προσφέρουν μέσω Airbnb σε απεγνωσμένους τουρίστες τη δυνατότητα διανυκτέρευσης σε στρώματα στα μπαλκόνια τους έναντι 25 ευρώ τη βραδιά!

Οργανώσεις όπως η Prou! που εκπροσωπεί τους ενοικιαστές της Ίμπιζα και της Φορμεντέρα και η Eivissa Desperta κατήγγειλαν με επιστολή τους στο δημοτικό συμβούλιο της νήσου των Βαλεαρίδων της ανατολικής Ισπανίας ότι μέσω του Airbnb νοικιάζονται ακόμη και μπαλκόνια. Μάλιστα σε μια φωτογραφία που έδωσαν στη δημοσιότητα διακρίνονται τουλάχιστον τρία στρώματα σε μπαλκόνια στο πίσω μέρος πολυκατοικίας σε κεντρικό δρόμο.

«Αν ορθώσει μεγάλος αριθμός κατοίκων το ανάστημά του σ’ αυτή την κατάσταση, τότε θα υπάρξει μια πιθανότητα να την αντιμετωπίσουμε», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Prou!

H ενοικίαση των μπαλκονιών στην Ίμπιζα είναι για ορισμένους ένας από τους τρόπους αντιμετώπισης της έλλειψης επαρκών χώρων στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου με κάποια ζευγάρια να υπενοικιάζουν τα διαμερίσματά τους χωρίς να έχουν ενημερώσει τους ιδιοκτήτες. Οι θερμοκρασίες στο νησί σπάνια πέφτουν αυτή την περίοδο κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου τη νύχτα, γεγονός που διευκολύνει τους απεγνωσμένους τουρίστες.
Κρεβάτια σε μπαλκόνι