ΕΛΛAΔΑ

Τα δύο μοιραία λάθη των κοριτσιών από τη Γαλλία που οδήγησαν στον πνιγμό τους σε πισίνα της Ρόδου

Το «έξυπνο χρήμα» αγοράζει ξενοδοχεία στην Ελλάδα - Κεντρική Εικόνα

Σοκ προκαλεί από χθες η αδιανόητη τραγωδία στη Ρόδο, όταν δύο αδελφές 16 και 19 ετών έχασαν τη ζωή τους σε πισίνα.

Όπως προκύπτει, τα δύο κορίτσια, τουρίστριες από τη Γαλλία, πνίγηκαν προσπαθώντας να σώσει η μία την άλλη. Η 16χρονη και η 19χρονη βρίσκονταν μαζί με τους γονείς τους και δύο ακόμη αδελφές τους, 10 και 21 ετών, σε ξενοδοχείο της Ρόδου για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Όπως αναφέρει η rodiaki.gr, οι γονείς των δύο κοριτσιών κατέθεσαν ότι οι κόρες τους, δυστυχώς, δεν ήξεραν κολύμπι. Από τις μαρτυρίες προκύπτει ότι η εξαμελής οικογένεια των Γάλλων γευμάτισε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Από το τραπέζι του εστιατορίου αποχώρησαν λίγο μετά 15:30, ενώ στη συνέχεια πήγαν στα δωμάτιά τους.

Μετά τις 5 όμως, δύο από τις τέσσερις αδελφές, η 16χρονη και η 19χρονη, βγήκαν από το δωμάτιό τους και μετέβησαν στον χώρο της πισίνας. Από τις κάμερες ασφαλείας προκύπτει ότι τα δύο κορίτσια έφαγαν γλυκά και σνακ από τον μπουφέ του ξενοδοχείου και κατευθύνθηκαν στην πισίνα.

Ο συνδυασμός που δυστυχώς σκοτώνει

Το ξενοδοχείο διαθέτει τρεις πισίνες. Οι δύο αδελφές από τη Γαλλία, επειδή δεν ήξεραν προφανώς κολύμπι, προτιμούσαν την πισίνα με βάθος 1 μέτρο και 20 εκατοστά. Εφτασαν εκεί λίγο μετά τις 18:10. Ομως δεν βρήκαν ελεύθερη ξαπλώστρα στη συγκεκριμένη πισίνα και αποφάσισαν να πάνε στην αμέσως μεγαλύτερη, της οποίας, όμως, το βάθος ξεπερνά τα 2 μέτρα. Αυτό ήταν το πρώτο τους μοιραίο λάθος, ότι βούτηξαν σε πισίνα που δεν "πατούσαν".

Εκεί, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, συνέβη η αδιανόητη τραγωδία. Τα δύο κορίτσια μπήκαν κανονικά στην πισίνα, φαγωμένα όπως έδειξαν οι κάμερες, γεγονός που συνιστά το δεύτερο μοιραίο λάθος τους. Εκτιμάται ότι μόλις έφθασαν στο σημείο όπου δεν ακουμπούσαν τα πόδια τους στον πάτο πανικοβλήθηκαν και παλεύοντας να επιπλεύσουν η μία προσπαθούσε να σώσει την άλλη. Εκεί συνέβη η τραγωδία.

Οι ευθύνες του ξενοδοχείου

Να σημειωθεί ότι ο ναυαγοσώστης του ξενοδοχείου είχε σχολάσει στις 6 το απόγευμα. Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε και έφθασε στο ξενοδοχείο στις 18:20. Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου είχαν εντοπίσει την 16χρονη η οποία είχε παλμούς και προσπαθούσαν να την επαναφέρουν. Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Εν τω μεταξύ, οι γονείς αναζητούσαν την 19χρονη κόρη τους, η οποία νόμιζαν ότι βρισκόταν στο δωμάτιό της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ιστοτόπου rodiaki.gr ούτε οι γονείς, ούτε κάποιος άλλος είχε διαπιστώσει ότι λίγα μέτρα πιο πέρα στον πάτο της πισίνας βρισκόταν νεκρή και η 19χρονη κοπέλα.

Μέχρι αργά το βράδυ, στο σημείο βρίσκονταν ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Νότιας Δωδεκανήσου Μιχάλη Καληωράκη και τον διοικητή του ΑΤ Ιαλυσού Θέμη Καλαμάτα, οι οποίοι βρίσκονταν σε ανοιχτή γραμμή με τον εισαγγελέα, ενώπιον του οποίου θα οδηγηθούν σήμερα οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου. Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης τηλεφώνησε στον Γάλλο πρέσβη για να τον ενημερώσει για τον θάνατο των δύο κοριτσιών από τη Γαλλία.