ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεκτικό ατόπημα Κ. Καραμανλή: «Αποβράσματα της κοινωνίας» όσοι δεν πληρώνουν εισιτήριο στο μετρό» (ηχητικό)

Καραμανλής: Δεν υπήρξε αντάλλαγμα για να μην αυξηθούν τα διόδια στην Αττική Οδό - Κεντρική Εικόνα

Ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής στην πρώτη του ακόμα συνέντευξη αποδείχτηκε πολύ σκληρός στους χαρακτηρισμούς του κατά των... τσαμπατζήδων στα δημόσια μέσα μεταφοράς και πιο συγκεκριμένα στο μετρό. 

Δίνοντας συνέντευξη στον Άρη Πορτοσάλτε και τον ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε στο ζήτημα της παραβατικότητας στα μέσα μεταφοράς λέγοντας πως όσοι δεν πληρώνουν εισιτήριο θα πρέπει να νιώθουν ως... «αποβράσματα της κοινωνίας».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «αυτό που σκεφτόμαστε να κάνουμε, είναι κάτι το οποίο έχει συμβεί στη Γαλλία και στην Αμερική, είναι να υπάρξει μια πολύ μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για τους λεγόμενους τζαμπατζήδες. Το ζήτημα δεν είναι να έρθω εγώ να σε πιάσω, το ζήτημα είναι ότι ο ίδιος ο άνθρωπος που κάνει αυτή την πράξη πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε τσάμπα στο μετρό».

Το λιγότερο ως ατόπημα μπορεί να χαρακτηριστεί μια τέτοια δήλωση για μαθητές ή φοιτητές π.χ. που δεν πληρώνουν εισιτήριο ή για μετανάστες ή ακόμα και για ανέργους ή χαμηλόμισθους που μετρούν ακόμα και το 1,40 ευρώ του εισιτηρίου προκειμένου να μετακινηθούν από το ένα μέρος στο άλλο ή να πάνε από το σπίτι τους στον τόπο εργασίας τους. 

Ακούστε το συγκεκριμένο απόσπασμα