ΕΛΛAΔΑ

Ο υφυπουργός Μεταφορών Γ. Κεφαλογιάννης άναψε «πράσινο φως» στις... γουρούνες της Κρήτης

Ο υφυπουργός Μεταφορών Γ. Κεφαλογιάννης άναψε «πράσινο φως» στις... γουρούνες της Κρήτης  - Κεντρική Εικόνα

Επιστρέφουν οι γουρούνες στις τουριστικές περιοχές με εντολή του υφυπουργού Μεταφορών Γιάννη Κεγαλογιάννη. Ωστόσο, πρόκειται για μια απόφαση που εγείρει αντιδράσεις στο νησί. 

Συγκεκριμένα, για άστοχη απόφαση έκανε λόγο στον 98.4 ο απερχόμενος Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης, υπενθυμίζοντας τις στρεβλώσεις και τα προβλήματα της κυκλοφορίας τους στην αμιγώς τουριστική περιοχή της Χερσονήσου, όπως και τους κινδύνους που εγκυμονούν για τους ίδιους τους οδηγούς τους, όταν δεν διαθέτουν δίπλωμα ή βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα κάνιε παρέμβαση προς το Υπουργείο Μεταφορών όπου θα ζητήσει την λήψη μέτρων για την προστασία όλων.

Την προϋπόθεση των κανόνων λειτουργίας τους αρχής γενομένης από τα καταστήματα ενοικίασης των τετράτροχων μηχανών, έθεσε ο νέος Δήμαρχος Γιάννης Σέγκος, όπως επίσης και τον όρο ελέγχου τους από την Ελληνική Αστυνομία.

«Δεν θα αφήσουμε απροστάτευτους επισκέπτες και κατοίκους . Το χειμώνα η διαβούλευση θα είναι ευρεία. Εύχομαι η απόφαση του Υπουργού να μην είναι ακραία προς τη μία ή την άλλη πλευρά», η θέση του.