ΔΙΕΘΝΗ

Αντιμέτωπη με φυλάκιση ή χρηματική ποινή η 19χρονη Βρετανίδα με τον ψευδή βιασμό

Αντιμέτωπη με φυλάκιση ή χρηματική ποινή η 19χρονη Βρετανίδα με τον ψευδή βιασμό - Κεντρική Εικόνα

Αντιμέτωπη με την κατηγορία της δημόσιας βλάβης, λόγω ψευδούς κατάθεσης, που σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα επισείει ποινή φυλάκισης ενός χρόνου ή χρηματική ποινή, είναι, πλέον η 19χρονη Βρετανίδα, η οποία είχε καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της από νεαρούς Ισραηλινούς σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην Αγία Νάπα στην Κύπρο, υπόθεση, που έκανε τον γύρο του κόσμου σύμφωνα με το sigmalive.

Η 19χρονη αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.

Χθες η υπόθεση αναβλήθηκε, λόγω απουσίας του συνηγόρου της στο εξωτερικό για ιατρικούς λόγους.

Η Αστυνομία, αφού έλαβε τα αποτελέσματα των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και των επιστημονικών εξετάσεων, προχώρησε την Κυριακή στη σύλληψη της Βρετανίδας, η οποία σε νέα κατάθεση ομολόγησε τελικά ότι συνευρέθηκε με τους νεαρούς με τη θέλησή της, αφού προηγουμένως συνεννοήθηκαν.

Όταν αντιλήφθηκε πως κάποιοι την κινηματογραφούσαν, ένιωσε θιγμένη και προέβη στη σχετική καταγγελία.

Οι επτά έφηβοι Ισραηλινοί, που τελούσαν υπό κράτηση, αφέθηκαν ελεύθεροι και μέσω των δικηγόρων τους προτίθενται να καταθέσουν αγωγές κατά της 19χρονης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Νάπας, το οποίο θα συνεδριάσει σήμερα για το θέμα, είναι έτοιμο να λάβει μέτρα για αποκατάσταση της εικόνας του για τη δυσφήμιση, που υπέστη.

Για όλα τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η Αγία Νάπα, θα ενημερωθεί, εξάλλου, με επιστολή ο Υφυπουργός Τουρισμός, Σάββας Περδίος, ως θεματοφύλακας  του τουρισμού.

Την ίδια ώρα ντοκιμαντέρ ετοιμάζονται να κάνουν Ισραηλινοί αναφορικά με την υπόθεση του ομαδικού βιασμού που κατέληξε εντελώς διαφορετικά απ’ ότι ξεκίνησε.