ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δύο μεγάλα λουκέτα σε μέσα ενημέρωσης μετά την εκλογή Μητσοτάκη

Δύο μεγάλα λουκέτα σε μέσα ενημέρωσης μετά την εκλογή Μητσοτάκη - Κεντρική Εικόνα

Επρόκειται για έναν προαναγγελθέντα... θάνατο η απόφαση για το λουκέτο στο ημερήσιο “Εθνος” καθώς από πριν τις εκλογές του Μαίου ουσιαστικά είχε διαρρεύσει στον κόσμο των μίντια αλλά και γενικότερα ότι απλώς η έλευση των δύο διαδοχικών εκλογικών μαχών έδωσαν όχι το φιλί της ζωής, αλλά μια μικρή παράταση ζωής. 

Να θυμίζουμε πως είναι το δεύτερο ΜΜΕ που κλείνει, πριν τελειώσει ο Ιούλιος και πριν συμπληρωθεί ένας μήνας από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, οπότε και εξελέγη Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Προηγήθηκε η ανακοίνωση για το κλείσιμο του News247 και η προσπάθεια να αποδοθεί στο ΕΣΡ. 

Ασφαλώς το τέλος των δύο μέσων ενημέρωσης σχετίζεται και με το τέλος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επί νέας κυβέρνησης, οι προτεραιότητες και οι ιεραρχήσεις των εκδοτών προφανώς τροποποιούνται ή και ανατρέποντα. . 

Το “Εθνος επανακακυκλοφόρησε το Φθινόπωρο του 2017, με τον Ιβάν Σαββίδη στην ιδιοκτησία και την 24 Media του Δημήτρη Μάρη, ιδιοκτήτη του News247 να έχει την  ευθύνη της διαχείρισης του φύλλου, για ένα μικρό διάστημα δύο μηνών. Μεταξύ τους, οι δύο άνδρες τα έσπασαν νωρίτερα -με αφορμή το ποδόσφαιρο-και η συμμαχία χάλασε άμεσως. Το “‘Εθνος” για μια ακόμη φορά, οδηγείται σε λουκέτο με μόνη ελπίδα των δημοσιογράφων που θα απομείνουν για τη σωτηρία της εβδομαδιαίας έκδοσης.