ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ποιο άλλο μέσο ενημέρωσης σκέφτεται συγχώνευση της ΕΡΤ η νέα κυβέρνηση

Με ποιο άλλο μέσο ενημέρωσης σκέφτεται συγχώνευση της ΕΡΤ η νέα κυβέρνηση - Κεντρική Εικόνα

Σενάρια επί σεναρίων εξετάζονται για την επόμενη μέρα στα δημόσια ΜΜΕ.

Όπως έχει γίνει γνωστό από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι αρμοδιότητες τόσο της ΕΡΤ όσο και του Αθηναϊκού πρακτορείου πέρασαν στον Πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του θα αποφασίσει για την επόμενη μέρα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τόσο ο Μιχάλης Ψύλλος επικεφαλής του ΑΠΕ όσο και ο Γιάννης Δρόσος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους. Ωστόσο υπάρχει αναμονή αφού θα ολοκληρωθεί και τυπικά η θητεία τους σε 40 περίπου μέρες και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν οι αντικαταστάτες τους.

Ωστόσο εξετάζεται σενάριο βόμβα για τα δημόσια μέσα.

Όπως αναφέρουν οι «Τυπολογίες» μία από τις ιδέες που έχει πέσει στο τραπέζι είναι η συγχώνευση των δύο Μέσων στα πρότυπα της Ουγγαρίας της μοναδικής χώρας εντός ΕΕ που εφαρμόζεται ένα τέτοιο μοντέλο. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ένα τέτοιο σενάριο θα βρεθεί ενώπιον της ΕΕ με καταγγελίες για κρατικές ενισχύσεις.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο χρηματοδοτείται και εξαρτάται από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ η ΕΡΤ έχει ως σταθερό και βασικό έσοδο το ανταποδοτικό τέλος, χωρίς να λαμβάνει χρήματα από το κράτος. Η Δημόσια τηλεόραση εισφέρει με τα έσοδα από το μέρισμα, τον φόρο, την πληρωμή των ασφαλιστικών ταμείων.