ΕΛΛAΔΑ

Τι αλλάζει στο καθεστώς ανανέωσης διπλώματος οδήγησης για τους άνω των 74 ετών

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα διπλώματα οδήγησης - Κεντρική Εικόνα

Αλλαγές στα όσα ισχύουν για την ανανέωση του διπλώματος οδήγησης στους οδηγούς άνω των 74 ετών φέρνει το Υπουργείο Μεταφορών.

Στις προθέσεις του υπουργείου είναι οι οδηγοί άνω των 74 ετών να εξετάζονται λεπτομερώς, όπως άλλωστε γίνεται σε πολλές χώρες του εξωτερικού, από τους αρμόδιους γιατρούς.

Και εκείνοι θα είναι που θα χορηγούν πιστοποιητικό καταλληλότητας ή ακαταλληλότητας για τη συνέχιση της οδήγησης.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, θα αυστηροποιηθεί το παλιό καθεστώς εξέτασης των οδηγών από τους γιατρούς, οι οποίοι πλέον θα φέρουν και την τελική επιστημονική ευθύνη για το εάν κάποιος ηλικιωμένος είναι σε θέση να οδηγεί ή όχι.

Έως σήμερα, η αρμοδιότητα για το αν θα ανανεωθεί ή όχι το δίπλωμα οδήγησης κάποιου είναι στους εξεταστές.

Η σχετική τροπολογία αναμένεται στη Βουλή έως τις 15 Αυγούστου. Με αυτή, αρχικά, θα ανασταλεί για τουλάχιστον έξι μήνες ο μόνος Σπίρτζη και στο διάστημα αυτό θα επιστρέψει σε ισχύ το παλιό καθεστώς στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης.

Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Μεταφορών θα επανεξετάσει στο σύνοδό του το νόμο και μέσα σε έξι μήνες θα κάνει τις εισηγήσεις της για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από τα βασικά σημεία που θα εξεταστούν θα είναι και η ασφάλιση των υποψηφίων οδηγών αλλά και η διαδικασία καταγραφής των εξετάσεων για δίπλωμα οδήγησης με κάμερες και μικρόφωνα.