ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης: Δεκαετές πλάνο για τουρισμό-Αλλαγές στο Airbnb

ΕΕ-κορωνοϊός: Πρέπει να επανεφεύρουμε τον τουρισμό - Το φθινόπωρο σύνοδος κορυφής - Κεντρική Εικόνα

Την εκπόνηση νέου δεκαετούς στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό προανήγγειλε προ ολίγου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο υπουργείο Τουρισμού.

Οπως διευκρίνισε, η εκπόνηση του νέου δεκαετούς σχεδίου θα έχει ολοκληρωθεί στο επόμενο εξάμηνο και θα δίνει έμφαση στο τρίπτυχο ανταγωνιστικότητα, καινοτομία και βιωσιμότητα, σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού οι οποίοι έβαλαν πλάτη όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μεγάλα και σε κάποιο βαθμό αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ελληνικού τουρισμού, τα οποία θα γίνει προσπάθεια να αξιοποιηθούν ώστε η χώρα να διατηρήσει την υψηλή της θέση στην παγκόσμια κατάταξη και να είναι προορισμός που θα επισκέπτονται επαναλαμβανόμενα οι τουρίστες.

Ο νέος υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, από την πλευρά του, διευκρίνισε πως το υπουργείο πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα αφορούν το χώρο των βραχυχρόνιων μισθώσεων, τύπου AirBnB, αλλά και τη συνεργασία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με τον ευρύτερο ιδιωτικό τομέα.