ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη 2η υπουργική σύνοδο του East Med Gas Forum ο Κ. Χατζηδάκης

Χατζηδάκης: Ποιούς αφορούν οι μειώσεις έως 65% της ΔΕΗ για το νυχτερινό ρεύμα - Κεντρική Εικόνα

Στις εργασίες της 2ης υπουργικής συνόδου του νεοσύστατου φόρουμ για το φυσικό αέριο της νοτιοανατολικής Μεσογείου, East Med Gas Forum (EMGF), στο Κάιρο της Αιγύπτου, θα συμμετάσχει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Στη σύνοδο θα δώσουν επίσης το παρών οι υπουργοί Ενέργειας των ΗΠΑ, της Αιγύπτου, του Ισραήλ, της Κύπρου, της Ιορδανίας, της Παλαιστίνης και ο υφυπουργός Ενέργειας και Ανάπτυξης της Ιταλίας.

Αύριο οι συμμετέχοντες υπουργοί θα έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, στην Αλεξάνδρεια.

Στο περιθώριο της διάσκεψης, ο κ. Χατζηδάκης θα έχει διμερείς επαφές με τους ομολόγους του από τις ΗΠΑ, την Αίγυπτο και το Ισραήλ, προκειμένου να συζητήσουν επί των διεθνών ενεργειακών σχέσεων της Ελλάδος.

Στην ατζέντα της 2ης υπουργικής διάσκεψης του EMGF - που πλέον θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και μόνιμη έδρα στο Κάιρο - βρίσκονται θέματα που αφορούν στην πορεία εξέλιξης του εν λόγω σχήματος περιφερειακής συνεργασίας, στη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων του, στη διάρθρωση και οργάνωσή του. Επίσης θα συζητηθούν οι απαραίτητες μελέτες που θα διεξαχθούν από διεθνείς οργανισμούς για τη βελτιστοποίηση των μεθόδων αξιοποίησης κι εξαγωγής των υπαρχόντων και δυνητικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου της νοτιανατολικής λεκάνης της Μεσογείου.