ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΓΕΚ Τέρνα: Κατέθεσε προσφορά για το νέο κτήριο της κυπριακής Βουλής

ΓΕΚ Τέρνα: Κατέθεσε προσφορά για το νέο κτήριο της κυπριακής Βουλής - Κεντρική Εικόνα

Αυξάνει τις επιχειρηματικές της κινήσεις στη Μεγαλόνησο η ΓΕΚ Τέρνα, καθώς έχει μπει δυναμικά στη διεκδίκηση ακόμα ενός μεγάλου κατασκευαστικού έργου . Σύμφωνα με αναφορές, ο όμιλος προχώρησε στην κατάθεση προσφοράς για το νέο κτήριο του Κυπριακού Κοινοβουλίου – ενός έργου το συνολικό κόστος του οποίου με βάση τον προϋπολογισμό του διαγωνισμού που είναι σε εξέλιξη, αγγίζει τα 72 εκατ. ευρώ.

Ο μοναδικός άλλος διεκδικητής του έργου είναι , σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, ο τοπικός όμιλος Cybargo, ωστόσο οι προσφορές των δύο ενδαφερόμενων είναι αρκετά υψηλότερες από τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου.

Το νέο κτίριο της κυπριακής Βουλής θα κατασκευαστεί στον λόφο της ΠΑΣΥΔΥ, γνωστό κι ως λόφο του Αϊ-Γιώρκη, στη Λευκωσία.

Η μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα σημειώνει σημαντική άνοδο 4,66% στις μέχριο τώρα συναλλαγές, στα 6,51 ευρώ καθώς παίρνει ώθηση από τις long κινήσεις του ομίλου στην Κύπρο.

Να σημειωθεί ότι αν τελικώς επικρατήσει στον εν εξελίξει διαγωνισμό η ΓΕΚ Τέρνα, θα είναι το τρίτο κατασκευαστικό έργο που θα αναλάβει στην Κύπρο, καθώς πριν από λίγες εβδομάδες, η κοινοπραξία ΑΒΑΞ – ΤΕΡΝΑ επικράτησε και στη διαδικασία για την κατασκευή του τουριστικού συγκροτήματος με καζίνο, City of Dreams Mediterranean, κόστους περί τα 270 εκατ. ευρώ, στη δυτική Λεμεσό.

Η Τέρνα έχει αναλάβει και τη μεγάλη ιδιωτική επένδυση στη μαρίνα Αγίας Νάπας στην Κύπρο, η δεύτερη φάση της οποίας είναι προϋπολογισμού περί τα 165 εκατ. ευρώ. Στην πρώτη φάση, ύψους 90 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνονταν η κατασκευή μαρίνας δυναμικότητας 600 θέσεων ελλιμενισμού, λιμενικά έργα, βασικές υποδομές, κ.α. Η δεύτερη φάση προβλέπει την κατασκευή δίδυμων πύργων, συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών και εμπορικά καταστήματα.

Παράλληλα, η Τέρνα έχει αναλάβει την προμήθεια και εγκατάσταση δύο μονάδων αποθείωσης του Σταθμού Ηλεκτροπαραγωγής στο Βασιλικό, για λογαριασμό της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), ένα έργο προϋπολογισμού άνω των 30 εκατ. ευρώ.