ΕΛΛAΔΑ

«Ύμνοι» σεισμολόγου Τσελέντη σε Χρυσοχοΐδη και... Σαμαρά, «ρίχτερ» κατά Σπίρτζη

Ανησυχητική πρόβλεψη Τσελέντη: «Το θηρίο των Αλκυονίδων θα ξαναουρλιάξει» - Κεντρική Εικόνα

Καταγγελίες εναντίον του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας εξαπέλυσε χθες ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές. 

Μάλιστα ο γνωστός σεισμολόγος έπλεξε το εγκώμιο του Μ. Χρυσοχοΐδη, υποστηρίζοντας το πρωί σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως «αν δεν ήταν ο [υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης] Χρυσοχοΐδης τα πράγματα θα ήταν βαριά. Ο ΟΑΣΠ δεν έπαιξε το ρόλο του», 

Διαμαρτυρήθηκε επίσης γιατί δεν κλήθηκε χθες το βράδυ στην συνεδρίαση της επιτροπής εκτίμησης σεισμικής επικινδυνότητας, παρότι είναι Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, επειδή «δεν είναι αυλοκόλακας» σαν κάποιους – δεν τους κατονόμασε – που «προσπαθούν να διατηρήσουν τις θέσεις τους».

Ο καθηγητής ισχυρίστηκε δε πως από την Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας «τον είχε αποκλείσει ο κ. Σπίρτζης, αλλά χθες έπρεπε να είχε κληθεί. Ο μόνος που με πήρε τηλέφωνο χθες για να ενημερωθεί ήταν ο κ. [Αντώνης] Σαμαράς», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό.