ΕΛΛAΔΑ

Όταν ο νέος γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ έκανε τον.... μεταφραστή του προπονητή της Άρσεναλ! (video)

Όταν ο νέος γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ έκανε τον.... μεταφραστή του προπονητή της Άρσεναλ! (video) - Κεντρική Εικόνα

Ομόφωνα και δια βοής εξελέγη ο Σταύρος Καλαφάτης νέος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, έπειτα από πρόταση του πρωθυπουργού. 

Πρόκειται ασφαλώς για έναν σημαντικό σταθμό στην πολιτική καριέρα του Θεσσαλονικού πολιτικού. Όμως δεν είναι η πρώτη επιτυχία σε σχέση με ό,τι... καταπιάνεται. Κι αυτό διότι οι πιο παλιοί ίσως θυμούνται ότι πριν από 22 περίπου χρόνια είχε μια άλλη επιτυχία ως... μεταφραστής του διάσημου προπονητή ποδοσφαίρου Αρσέν Βενγκέρ, κόουτς από τότε της Άρσεναλ, και μάλιστα μέχρι το καλοκαίρι του 2017! 

Η μετάφραση στην Τούμπα

Tο 1997 η Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ ήρθε με όλα τα αστέρια της πλην του Ντένις Μπέρκαμπ, λόγω του φόβου του για το αεροπλάνο, και υποχρεώθηκε σε ήττα από τον ΠΑΟΚ του Άγγελου Αναστασιάδη στην Τούμπα με γκολ του Κώστα Φραντζέσκου.

Ο ερχομός βέβαια της Άρσεναλ ήταν ένα κοσμοϊστορικό γεγονός για την Τούμπα, αφού μετά την επιστροφή του Δικεφάλου του Βορρά στην Ευρώπη, μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα και δη της Πρέμιερσιπ ερχόταν μετά την επική πρόκριση επί της Σπάρτακ Τρνάβα.

Η άφιξη των «Κανονιέρηδων» στη Θεσσαλονίκη βέβαια αποτέλεσε μεγάλο θέμα για τα ΜΜΕ της εποχής, που ανέμεναν με μεγάλο ενδιαφέρον παίχτες και προπονητές της αγγλικής ομάδας.

Οι δηλώσεις του Αλσατού τεχνικού της Άρσεναλ έδειξαν, σύμφωνα με τη ThessNews και τον δημοσιογράφο Λευτέρη Ζαβλιάρη, ότι έτρεφε σεβασμό στον αντίπαλο του, ωστόσο αυτό δεν ήταν το ενδιαφέρον στοιχείο των δηλώσεων 21 χρόνια μετά.

Δίπλα στον κ. Βενγκέρ μεταφραστής από τα αγγλικά στα ελληνικά ήταν ο τότε σύμβουλος Οργάνωσης και Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που δεν είναι άλλος από τον σημερινό βουλευτή της ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρο Καλαφάτη.