ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Κορυφαία αλυσίδα καφέ επιστρέφει στην Ελλάδα

Κορυφαία αλυσίδα καφέ επιστρέφει στην Ελλάδα - Κεντρική Εικόνα

Στην Ελλάδα έρχονται μέσα στην επόμενη χρονιά τα Costa Cοffee, όπως έκανε γνωστό η Coca-Cola HBC. 

Συγκεκριμένα η Coca-Cola HBC ανακοίνωσε το λανσάρισμα των Costa Coffee σε τουλάχιστον 10 από τις 28 αγορές της μέσα στην επόμενη χρονιά, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, καθώς επίσης η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Ρωσία και η Ελβετία.

Η Coca-Cola Company απέκτησε την Costa Coffee τον Ιανουάριο του 2019 και έχει επιταχύνει την ανάπτυξή της, με έμφαση σε προϊόντα που διατίθενται σε αυτόματους πωλητές (vending) ή είναι έτοιμα προς κατανάλωση (ready-to-drink). Πρόκειται για την κορυφαία εταιρεία καφέ στο Ηνωμένο Βασίλειο, με ισχυρή παρουσία σε Ευρώπη, Ασία, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Ο καφές είναι μία από τις πιο επικερδείς και ταχύτερα αναπτυσσόμενες δεξαμενές κερδοφορίας ανάμεσα στις εμπορεύσιμες κατηγορίες ροφημάτων. Πρόκειται για μια κατηγορία με τζίρο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 28 χώρες που δραστηριοποιείται η Coca-Cola HBC και προβλέπεται να έχει ρυθμό ανάπτυξης 4% ετησίως.

Image result for costa coffee

«Είναι μια εξαιρετική εξέλιξη που θα δημιουργήσει πραγματική αξία για τους πελάτες μας και για εμάς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola HBC Zoran Bogdanovic και πρόσθεσε:

«Η προσθήκη μιας μάρκας τόσο ισχυρής όσο η Costa Coffee στο χαρτοφυλάκιό μας θα μας επιτρέψει να καλύψουμε περισσότερες περιστάσεις κατανάλωσης, να συνεργαστούμε ακόμα πιο στενά με τους πελάτες μας σε όλα τα κανάλια της αγοράς και να προσφέρουμε ακόμα περισσότερες επιλογές για τους καταναλωτές κάθε μέρα. Με την εδραιωμένη μας οργάνωση, τις διαδικασίες μας και τις δεξιότητες που έχουμε αποκτήσει στην κατηγορία του καφέ, είμαστε βέβαιοι ότι θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτή τη σπουδαία ευκαιρία».

 «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Coca-Cola HBC ώστε να προσφέρουμε τον εξαιρετικό μας καφέ σε περισσότερους καταναλωτές», δήλωσε η Jennifer Mann, Global Ventures President για την The Coca-Cola Company και συνέχισε: «Η νέα συμφωνία είναι ένα ακόμα παράδειγμα του πώς η Costa Coffee βοηθά την Coca-Cola να γίνει μια total beverage company».