ΔΙΕΘΝΗ

Οι μετοχές της Tesla ξανά σε άνοδο

Οι μετοχές της Tesla ξανά σε άνοδο - Κεντρική Εικόνα

Μετά από αρκετούς μήνες δυσαρέσκειας των επενδυτών φαίνεται πως τώρα η Tesla έχει καταφέρει να ξεφύγει από τα χαμηλότερα νούμερα των τριών τελευταίων ετών. Οι μετοχές της εταιρείες βρίσκονται ξανά σε άνοδο. Σύμφωνα με την ανάλυση του eTrader, ο λόγος γι’ αυτή την αισιοδοξία, που ανεβάζει τις μετοχές της εταιρείας στην κεφαλαιαγορά, είναι το θετικό αποτέλεσμα κατά το δεύτερο τέταρτο του 2019.

Η αρχική ώθηση δόθηκε δύο μέρες πριν, όταν ο Elon Musk δήλωσε στη Γενική Συνέλευση πως τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου της φετινής χρονιάς θα μπορούσαν να σπάσουν ρεκόρ. Το μήνυμα τότε εκτόξευσε τις μετοχές κατά 26% σε δύο μόνο εργάσιμες μέρες.

Αυτό δεν αποτέλεσε απλώς μία προσπάθεια για την ικανοποίηση των επενδυτών και του κοινού. Μετά την αποκάλυψη των αποτελεσμάτων, τα νούμερα έδειξαν πως η Tesla είχε τη δυνατότητα να παραδώσει 51% περισσότερα αυτοκίνητα σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2019. Για την ακρίβεια, ο αριθμός ήταν 95.200 ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η Tesla έσπασε ακόμη και το νούμερο ρεκόρ από το τελευταίο τρίμηνο του 2018, όταν και παρέδωσε 90.700 αυτοκίνητα στην αγορά. Η αντίδραση των κεφαλαιαγορών ακολούθησε σύντομα και οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο κατά 8%.

Μετά τη μείωση των εσόδων της Tesla κατά 31% στο πρώτο τρίμηνο του 2019 και την υποβολή απωλειών της τάξης των 702 εκ. USD, είναι λογικό τώρα για την εταιρεία να προσπαθεί να ικανοποιήσει και να πείσει τους επενδυτές της πως από τη μία η ζήτηση του μοντέλου είναι ακόμη υψηλή και από την άλλη η εταιρεία είναι ικανή να την καλύψει αποτελεσματικά.

Μέσα στο 2019, η αξία των μετοχών της εταιρείας μειώθηκε δραματικά. Πιο συγκεκριμένα, έφτασε περίπου στα 179 USD ανά μετοχή στην αρχή του Ιουνίου. Τον τελευταίο μήνα οι μετοχές αυξήθηκαν κατά 31% μετά τα προαναφερθέντα θετικά νέα και η αξία τους βρισκόταν περίπου στα 235 USD ανά μετοχή. Για να δοθεί μια πιο σαφής εικόνα, τον Δεκέμβριο του 2018 η αξία κυμαινόταν περίπου στα 377 USD ανά μετοχή.

Μετά από αρκετούς μήνες στα χαμηλά νούμερα και μία σειρά από αρνητικά νέα αναφορικά με τις διαρροές πληροφοριών για τις ημερομηνίες παραδόσεων, τις διοικητικές αλλαγές, τα προκλητικά tweets του Musk και περισσότερα αρνητικά σχόλια από τις στατιστικές αναλύσεις της Morgan Stanley (όπως και της Loup Ventures), η Tesla βρίσκεται εκ νέου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών. Εφόσον είναι ικανοί να κρατήσουν την τωρινή τους θέση και τις ρυθμίσεις των προϊόντων, η Tesla μπορεί να αντιπροσωπεύει ένα πολύ ενδιαφέρον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο πορτφόλιο του κάθε επενδυτή.