ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Reuters: «Τρύπα» 1 δισ. βρέθηκε στις πωλήσεις της Folli Follie

Reuters: «Τρύπα» 1 δισ. βρέθηκε στις πωλήσεις της Folli Follie - Κεντρική Εικόνα

Η Folli Follie ανέφερε έσοδα μεγαλύτερα των πραγματικών για το 2017 κατά περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο ευρώ, όπως προέκυψε από τον έλεγχο της PwC την Τρίτη, καθώς η εταιρεία ανέφερε ότι έχει καταρρεύσει το σχέδιο διάσωσης που προτάθηκε από τους ομολογιούχους.

Σε δημοσίευμά του, το Reuters αναφέρεται στα ευρήματα της Pricewaterhouse Coopers που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τρίτη.

Όπως γράφει το πρακτορείο ειδήσεων, η Folli παρουσίασε εναλλακτική πρόταση αναδιάρθρωσης για τους πιστωτές της και δήλωσε ότι αναμένεται να επικυρωθεί από το δικαστήριο έως τον Ιούνιο του 2020.

«Το διοικητικό συμβούλιο της FF είναι πεπεισμένο ότι ο όμιλος έχει μέλλον εάν εγκριθεί η πρόταση αναδιάρθρωσης, η οποία πιστεύει ότι αποτελεί μια βιώσιμη εναλλακτική λύση και πιθανώς τη μόνη βιώσιμη εναλλακτική λύση για την εταιρεία που καταθέτει πτώχευση», ανέφερε.

Η Folli βρίσκεται σε αναταραχή από τότε που η έκθεση ενός hedge fund το Μάιο του 2017 έθεσε υπό αμφισβήτηση τα λογιστικά στοιχεία της, αναφέρει το Reuters.

Οι μετοχές έχουν ανασταλεί από τότε, στην εταιρεία έχει επιβληθεί πρόστιμο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ο ιδρυτής Δημήτρης Κουτσολιούτσος παραιτήθηκε. Ο Κουτσολιούτσος κατέχει το 35% της Folli, ενώ η Fosun της Κίνας κατέχει το 16%.

Παράλληλα με τη νέα πρόταση διάσωσης, η Folli παρουσίασε τα αποτελέσματα ενός ελέγχου από την PwC των κερδών της για το 2017, τα οποία δείχνουν τζίρο 359,2 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε αναφέρει η ίδια η Folli.

Ο έλεγχος της PwC έδειξε επίσης καθαρή ζημιά 136,2 εκατ. ευρώ, έναντι καθαρού κέρδους 216,8 εκατ. ευρώ που είχε αρχικά αναφερθεί από την εταιρεία.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, η Folli έχει χρέος περίπου 430 εκατομμυρίων ευρώ για φέτος και το 2021, ενώ απασχολεί 5.000 εργαζόμενους σε Ελλάδα, Κίνα και Ιαπωνία.