ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΜΕΒΓΑΛ: Αύξηση τζίρου και εξαγωγές στο 35% για το 2018

ΜΕΒΓΑΛ: Αύξηση τζίρου και εξαγωγές στο 35% για το 2018 - Κεντρική Εικόνα

Ανάπτυξη 4,12%, με τζίρο 111,7 εκατ. ευρώ και αύξηση 11,6% στα EBITDA, σημείωσε το 2018 η ΜΕΒΓΑΛ, ενώ οι εξαγωγές της φθάνουν σήμερα το 35% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η ΜΕΒΓΑΛ κινείται βάσει του 5ετούς επιχειρηματικού σχεδίου, το οποίο είχε κατατεθεί το 2015 στις τράπεζες, για τη σύναψη του ομολογιακού δανείου ύψους 54 εκατ. ευρώ.

Το περασμένο έτος, παρά τις δυσκολίες της αγοράς και τη μείωση κατανάλωσης γαλακτοκομικών (βάσει στοιχείων Nielsen), η ΜΕΒΓΑΛ αύξησε τις πωλήσεις της, ολοκλήρωσε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο και προετοιμάζει συστηματικά τις επόμενες κινήσεις της, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ανάπτυξη, σύμφωνα με τη ΜΕΒΓΑΛ,  αναμένεται και για την τρέχουσα χρονιά αλλά και για τις επόμενες, αφού οι βάσεις έχουν τεθεί και είναι ισχυρές. Η εταιρεία έχοντας ως στόχο την αύξηση του μεριδίου της στην εγχώρια αγορά και την ενίσχυση των εξαγωγών της, παραμένει προσηλωμένη  στην παραγωγή γευστικών προϊόντων, που χαρακτηρίζονται από ποιότητα και καινοτομία και ανταποκρίνονται στις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού για ισορροπημένη διατροφή.

Ο Πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ,  Χριστόδουλος Αντωνιάδης, στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης δήλωσε: «Τα προηγούμενα χρόνια η ΜΕΒΓΑΛ χρειάστηκε να διαχειριστεί σοβαρά ζητήματα. Τα καταφέραμε και η εταιρεία γύρισε σελίδα. Σε αυτή την προσπάθεια όλοι έκαναν το καθήκον τους. Η διοίκηση, οι εργαζόμενοι, οι συνεργαζόμενοι κτηνοτρόφοι, οι πάντες αντιλήφθηκαν το μείζον, που δεν είναι άλλο από τη συνέχιση της δημιουργικής πορείας της επιχείρησης. Για εμάς η ανάπτυξη, η κοινωνική προσφορά και η υπεύθυνη εταιρική συμπεριφορά είναι θεμελιώδη στοιχεία της στρατηγικής μας, που συνάδουν τόσο με το επιχειρηματικό μοντέλο που υπηρετούμε, όσο και με τις αξίες μας».