ΕΛΛAΔΑ

Θρίλερ με τη δολοφονία της 60χρονης βιολόγου - Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Θρίλερ με τη δολοφονία της 60χρονης βιολόγου - Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ - Κεντρική Εικόνα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ του θανάτου της Αμερκανίδας βιολόγου Suzanne Eaton που βρέθηκε νεκρή μέσα σε μια στοά παλιού πολυβολείου από δυο εθελοντές που συμμετείχαν στην αναζήτησή της. Η διαπίστωση των ιατροδικαστών πως ο θάνατός της οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια προκαλεί ποικίλα ερωτήματα τα οποία βασανίζουν τον σύζυγο και τους δυο γιους της, που προσπαθούν να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ της άγριας δολοφονίας. 

Το κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών από την Αθήνα που βρίσκεται στο νησί αναζητά απαντήσεις για το ποιος ή ποιοι σκότωσαν την 60χρονη βιολόγο αλλά και ποιο ήταν το κίνητρο της άγριας δολοφονίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η Suzanne Eaton έδωσε για τελευταία φορά σημεία ζωής στις 2 Ιουλίου στο Διεθνές Συνέδριο στο Κολυμπάρι Χανίων όπου επρόκειτο να συμμετάσχει. Δεν ήταν η πρώτη φορά που η άτυχη γυναίκα επισκεπτόταν την Ελλάδα. Ήταν μια επιστήμονας αναγνωρισμένου διεθνούς κύρους. Μητέρα δυο αγοριών και σύζυγος Βρετανού επιστήμονα. Από την πρώτη στιγμή υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση και από την πρεσβεία αλλά και από την οικογένειά της η οποία έδινε χιλιάδες ευρώ για πληροφορίες σχετικά με την εξαφάνισή της.

Ο επίλογος της ζωής της γράφτηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο αφού το πτώμα της βρέθηκε σε μια στοά παλιού πολυβολείου. Όπως είπαν στο protothema.gr οι ιατροδικαστές, η 60χρονη δολοφονήθηκε, γεγονός που από την πρώτη στιγμή εκτιμούσαν και οι αστυνομικές αρχές.

Τόσο ο σύζυγός της όσο και τα δυο της παιδιά εκτιμούν πως η απόσταση των 10χλμ από το Κολυμπάρι Χανίων όπου και την είδαν για τελευταία φορά, μέχρι το σημείο που εντοπίστηκε το άψυχο κορμί της , είναι αρκετά μεγάλη για να την είχε διανύσει περπατώντας. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικείων της, ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι την μετέφεραν στη στοά ενώ η εγκληματική ενέργεια είχε γίνει σε άλλο σημείο. Άλλο ένα στοιχείο που ενισχύει το σενάριο της μεταφοράς του πτώματος της 60χρονης είναι πως από την είσοδο του δαιδαλώδους τούνελ μέχρι το σημείο που βρέθηκε η σορός δεν υπάρχει κάποιο ίχνος που να δείχνει σύρσιμο ή πατημασιές της άτυχης Αμερικανίδας.