ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «τέσσερα πρώτα στραβά βήματα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη στηλιτεύει ο Γ.Παπανδρέου

Τα «τέσσερα πρώτα στραβά βήματα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη στηλιτεύει ο Γ.Παπανδρέου  - Κεντρική Εικόνα

Με ανακοίνωσή του το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών απαριθμεί τα τέσσερα στραβά πρώτα βήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «μπέρδεψε τη συνεργασία πολιτικών χώρων», ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δημιούργησε ένα από τα μεγαλύτερα κυβερνητικά σχήματα των τελευταίων ετών.

Παράλληλα τονίζεται, η απουσία των γυναικών στην μεγάλη αυτή κυβέρνηση αναφέροντας χαρακτηριστικά «βρήκε μόνο 5 άξιες γυναίκες στο κόμμα», ενώ υπάρχουν και «καρφιά» για την επιλογή του Χρήστου Σταϊκούρα ως υπουργού Οικονομικών.

Αναλυτικά τι αναφέρει η ανακοίνωση

«Η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκινάει με τέσσερα στραβά βήματα:

Πρώτο, ο «προοδευτικός» Πρωθυπουργός του συντηρητικού κόμματος μπέρδεψε τη συνεργασία πολιτικών χώρων, που δήθεν αποζητούσε, την ειλικρίνεια της οποίας εμείς αμφισβητήσαμε εξαρχής, με την απλή μετακόμιση στελεχών. Θα καταλάβει στην πορεία τη διαφορά.

Δεύτερο, ο «προοδευτικός» Πρωθυπουργός του συντηρητικού κόμματος έκανε ένα από τα μεγαλύτερα κυβερνητικά σχήματα των τελευταίων ετών. Η ευελιξία που έταζε, υποθέτουμε πως θα έρθει από τους τεχνοκράτες, που σύμφωνα με όσα ήδη λέει το κυβερνών κόμμα, θα καταστήσουν τους υπουργούς τους διακοσμητικούς.

Τρίτο, ο «προοδευτικός» Πρωθυπουργός του συντηρητικού κόμματος βρήκε μόνο 5 άξιες γυναίκες στο κόμμα και στους συνομιλητές του στην κοινωνία. Θεμιτό, να εξετάσει ο νέος Πρωθυπουργός γιατί τον αποφεύγουν και δεν τον υπολογίζουν τόσο οι ικανές, δραστήριες και επιτυχημένες γυναίκες της χώρας.

Τέταρτο, ο «προοδευτικός» Πρωθυπουργός του συντηρητικού κόμματος, αυτός που υποσχέθηκε ένα συμβόλαιο αλήθειας στο λαό, έβαλε υπουργό Οικονομικών το Χρήστο Σταϊκούρα, έναν πολιτικό που τάχθηκε ενεργά εναντίον της καταγραφής της πραγματικότητας από την ΕΛΣΤΑΤ, για να αποκρύψει τις ευθύνες του κόμματος του και του Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Σταϊκούρας οφείλει με τη σειρά του, άμεσα, μία δημόσια κωλοτούμπα – το επιβάλλει η θέση του ΥΠΟΙΚ, να απαρνηθεί τον λαϊκισμό που τον οδήγησε στην καρέκλα.

Θα επανέλθουμε για τα ζητήματα πολιτικής και όσα διαφαίνονται ήδη από την αναδιάταξη χαρτοφυλακίων, μετά τις προγραμματικές δηλώσεις».