ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κανέλλη: Ο Τσίπρας επέβαλε εμπάργκο στη νοημοσύνη μας

Κανέλλη: Ο Τσίπρας επέβαλε εμπάργκο στη νοημοσύνη μας - Κεντρική Εικόνα

«Έχω την εντύπωση ότι ο κ. Τσίπρας χθες κατάργησε το εμπάργκο στον ΣΚΑΙ και επέβαλε εμπάργκο στη νοημοσύνη μας και στη μνήμη μας» τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», η βουλευτής ΚΚΕ Α’ Αθηνών και εκ νέου υποψήφια στην ίδια περιφέρεια, Λιάνα Κανέλλη, για την συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΙ προσθέτοντας πως «δεν νομίζω ότι ήταν αποκαλυπτική και κατά αυτήν την έννοια να είναι χρήσιμη. Ήταν μια προεκλογική της τελευταίας στιγμής "αρπαχτή" στο επίπεδο της επικοινωνίας, του θεάματος».

Ερωτηθείσα τι θα πρέπει να μετρήσει στην ψήφο του λαού στις 7 Ιουλίου, η κ. Κανέλλη υπογράμμισε ότι «πρέπει να μετρήσει ο βαθμός αντίστασής του και ο βαθμός συνείδησής του».

«Ο λαός έχει αρχίσει και δείχνει μια σοβαρότητα και μια ωριμότητα σε μεγάλα ζητήματα όπως είναι, για παράδειγμα, η Χρυσή Αυγή. Έχει ο ίδιος από μόνος του ο λαός αποβάλλει το αίσθημα του άλλοθι "δεν ήξερα, δεν κατάλαβα, ήμουν αφελής, με παρασύρανε", τώρα και αρχίζει και καταλαβαίνει τι είναι Χρυσή Αυγή, τι σημαίνει Χρυσή Αυγή, τι σημαίνει να έχεις ψηφίσει και να σου’χει βγει ο Λαγός που να χρειάζεται ειδική άδεια από το δικαστήριο για να πάει να σε εκπροσωπήσει στην υπέροχη Ευρώπη που ανέχεται τους "Λαγούς" και δείχνει και κάτι που είναι πρωτοφανές για τα ευρωπαϊκά χρονικά, παντού ανεβαίνει η ακροδεξιά εκτός από την Ελλάδα. Αυτό δεν είναι αστείο πράγμα, μεγάλο επίτευγμα του ελληνικού λαού».

«Επιμένω από το βράδυ των ευρωεκλογών, ότι οι Έλληνες αρχίζουν να δείχνουν τον δρόμο ως ψηφοφόροι, είναι πολιτικά όντα και όταν αφεθούν από τις απίστευτες ανάγκες και το στρίμωγμα στο οποίο βρίσκονται με ένα στοιχειώδες περιθώριο να σκεφτούν, σκέφτονται πολιτικά και έτσι ρίχνουν σιγά - σιγά την Χρυσή Αυγή στα τάρταρα. Ελπίζω αυτή την Κυριακή να την βγάλουν και από το κοινοβουλευτικό πεδίο και από το πεδίο της ιστορίας μας εντελώς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το δεύτερο διακύβευμα - συνέχισε η κ. Κανέλλη - «το πολύ μεγάλο (....)νομίζω ότι ο κόσμος καταλαβαίνει ότι έτσι όπως έχουν τα πράγματα με ένα τέταρτο μνημόνιο εν εξελίξει και μια επιτήρηση σκληρότατη η οποία επί ΣΥΡΙΖΑ επεκτάθηκε από το 2060 έως το 2070 (...) σ' αυτή την επιτήρηση και σε αυτή την κατάσταση συμφωνούν και τα δύο μεγάλα κόμματα εκ των πραγμάτων, γιατί έχουν υπογράψει από κοινού όλα τα υπόλοιπα κόμματα, μνημόνιο 1, μνημόνιο 2 και μνημόνιο 3. Άρα, ΚΚΕ μετράει η ψήφος».

Ερωτηθείσα για την επόμενη ημέρα στην οικονομία, η κ. Κανέλλη είπε «το τέταρτο (μνημόνιο) που συνεχίζεται θέλει οργανωμένη αντίσταση, θέλει ανατροπή αυτή η πολιτική. Πρέπει σε πρώτη φάση να υπάρχει μια ισχυρή αντιπολίτευση σε αυτές τις πολιτικές, στις οποίες δεν διαφέρουν στις βασικές τους θέσεις τα δύο κόμματα και αυτό μπορεί να το κάνει το ΚΚΕ».

Σε σχέση με τους λόγους για τους οποίους δεν αποτυπώθηκε η ισχυρή τάση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στις δημοσκοπήσεις, η κ. Κανέλλη σημείωσε πως φταίει «η έλλειψη ταξικής συνείδησης η οποία από τη μεταπολίτευση μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει κυριολεκτικά καταδιωχθεί για να μην υπάρξει».

Για το «πεδίο» των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η κ. Κανέλλη τόνισε πως «άκουσα τον κ. Κατρούγκαλο να μιλάει για συνδιαχείριση στο Αιγαίο όχι για συνεκμετάλλευση. Συνδιαχείριση σημαίνει διαχειρίζομαι ένα χώρο για τον οποίο μέχρι σήμερα καμωνόμαστε ότι μας καίει η εθνική κυριαρχία επ΄αυτού, όχι τα οικόπεδα και οι Οικονομικές Ζώνες και τα πετρέλαια ή ο πλούτος. Είμαι ο ίδιος άνθρωπος και ο ίδιος πολίτης και η ίδια βουλευτής που άκουσε με τα αυτιά της τον πρωθυπουργό στη Μόσχα ενώπιον του Πούτιν και του παγκοσμίου κοινού, να δηλώνει ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα. Άμα βάλω τα δύο πράγματα μαζί (...) και βάλω και την εθνικοπατριωτική αντίληψη ότι έχουμε μεγάλες ηγεσίες που δικαιούνται μέχρι και Νόμπελ για την ενοποίηση των Βαλκανίων που πρώτα τα βομβάρδισε το ΝΑΤΟ, τα έκανε κομματάκια και τώρα τα επανενοποιεί για λόγους ενεργειακούς δεν έχω και καμία ελπίδα, παρά μόνο να αντισταθώ, η μόνη μου ελπίδα είναι ο ελληνικός λαός»

«Όταν μιλάμε για αντίσταση να μιλάμε με καθορισμό της αντίστασης και καθορισμό του αντιπάλου. Επειδή ο αντίπαλος είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ (...) δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μαντεύοντας τι θα κάνει η Τουρκία. Κατά την άποψή μου όταν έχεις ένα λαό αποφασισμένο να αντισταθεί ό,τι και να κάνει η Τουρκία θα χάσει. Αλλά ποιος θα οργανώσει αυτόν τον λαό να αντισταθεί;» πρόσθεσε.