ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Οι τράπεζες παίρνουν τον έλεγχο της Ektasis Development

Οι τράπεζες παίρνουν τον έλεγχο της Ektasis Development - Κεντρική Εικόνα

Στον έλεγχο των τριών τραπεζών Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς. Στα 123 εκατ. ευρώ οι συνολικές υποχρεώσεις της Ektasis προς τις τρεις τράπεζες τον Μάίο του 2018. Αίτηση τριτανακοπής αναμένεται να υποβάλει η εταιρεία.

Δημοσιεύθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία η Ektasis Development περνά στον έλεγχο των Alpha BankΑΛΦΑ 0,00%, Eurobank, Πειραιώς.

Οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας προς τις τρεις τράπεζες ανέρχονταν στο ποσό των 116,15 3εκατ. ευρώ στο τέλος του Ιουνίου του 2017, με 43,98 εκατ. στην Πειραιώς, 19,113 εκατ. στην Eurobank και 53,06 εκατ. στην Αlpha Bank.

Περαιτέρω και σύμφωνα με τις επιβεβαιωτικές επιστολές, η συνολική απαίτηση των τριών τραπεζών με ημερομηνία 31 Μαΐου 2018 έφτανε τα 122,9 εκατ. ευρώ.

H Ektasis, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της διαχείρισης ακινήτων, είχε καταφύγει τον Ιούνιο του 2009 στη διαδικασία συνδιαλλαγής του -τότε- άρθρου 99 που επικυρώθηκε το 2010. Ωστόσο τα προβλήματα ρευστότητας συνεχίστηκαν και η Ektasis ξεκίνησε λίγα χρόνια αργότερα μια νέα διαδικασία προκειμένου να υπαχθεί σε διαδικασία εξυγίανσης, πράγμα που πέτυχε μετά από διαδοχικές προσφυγές το 2016. Ωστόσο, πάλι δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της, σημειώνει στο σκεπτικό του το δικαστήριο.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση και έθεσε την εταιρεία σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης, ενώ όπως έγινε γνωστό η εταιρεία που θα αναλάβει να τρέξει όλες τις πρακτικές λεπτομέρειες της ειδικής διαχείρισης είναι η PwC. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, η Ektasis αναμένεται να προχωρήσει στην κατάθεση αίτηση τριτανακοπής.