ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Ζητάμε ισχυρή λαϊκή εντολή για να γυρίσουμε σελίδα

Τσιάρας: Θα αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη - Κεντρική Εικόνα

«Εμείς όντως ζητάμε ισχυρή λαϊκή εντολή γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να γυρίσουμε σελίδα, γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να οδηγήσουμε την πατρίδα μας σε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν που κινείται σήμερα», υπογράμμισε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφιος βουλευτής Καρδίτσας, Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», προσθέτοντας ότι το στοίχημα για τη ΝΔ για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι «να αναπτύξουμε την οικονομία μας, να προσελκύσουμε επενδύσεις, να εμπεδώσουμε ξανά το αίσθημα της ασφάλειας στον Έλληνα πολίτη και να ξαναδώσουμε τη χαμένη αισιοδοξία και τη χαμένη ελπίδα παντού».

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των φοροελαφρύνσεων που έχουν προαναγγελθεί από τη ΝΔ, ο κ. Τσιάρας είπε πως «η ΝΔ εφόσον κερδίσει τις εκλογές [...] θα μπορέσει αμέσως από την επόμενη μέρα να καταθέσει νομοσχέδιο στο ελληνικό Κοινοβούλιο, προκειμένου να προχωρήσει και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αλλά κυρίως να υλοποιήσει κάποιες συγκεκριμένες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους Ελληνες πολίτες και την ελληνική κοινωνία».

Ο κ. Τσιάρας σημείωσε πως «εμείς θα φέρουμε ένα νομοσχέδιο μεταρρυθμίσεων που αφορούν στο δημόσιο τομέα άμεσα, θα φέρουμε ένα νομοσχέδιο οικονομικό - φορολογικό τον Σεπτέμβριο, ήδη, όλα αυτά έχουν προαναγγελθεί και όλα αυτά σε ένα βαθμό που εν πάση περιπτώσει υπολογίζουμε σαν κόστος ή σαν δυνατότητα δημοσιονομικού χώρου θα προβλεφθούν και θα ενταχθούν στον προϋπολογισμό που θα ψηφιστεί στο τέλος του χρόνου».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Τσιάρας είπε πως «πιστεύουμε ότι από τη στιγμή που η ΝΔ θα γίνει κυβέρνηση, στην πραγματικότητα θα αλλάξει και η ψυχολογία της οικονομίας εντός Ελλάδος, αλλά βεβαίως θα φανούν και απτά αποτελέσματα μέσα από μια οικονομική πολιτική που θα κινείται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν που κινείται σήμερα η χώρα».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών και ποιον «δρόμο» θα ακολουθήσει η ΝΔ εφόσον πάρει τη λαϊκή εντολή στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο κ. Τσιάρας τόνισε: «Εμείς τη μάχη για τη Συμφωνία των Πρεσπών τη δώσαμε σε όλες τις κρίσιμες φάσεις ουσιαστικά που εξελισσόταν στο προηγούμενο χρονικό διάστημα. Είχαμε καταγγείλει τον κ. Τσίπρα ότι ενάντια στην ελληνική κοινωνία, στην πραγματικότητα εξελίσσει ένα ζήτημα το οποίο είναι εξαιρετικά επιζήμιο για τα εθνικά μας συμφέροντα. Το να εκχωρηθεί η ''μακεδονική'' ταυτότητα και η ''μακεδονική'' γλώσσα είναι στην πραγματικότητα ξεπέρασμα της κόκκινης γραμμής που είχαν θέσει όλα τα πολιτικά κόμματα μέχρι και το Βουκουρέστι και βεβαίως συνεχίστηκε ως βασική γραμμή της εξωτερικής μας πολιτικής».

«Όμως -συνέχισε ο κ. Τσιάρας- «το να λέω αυτή τη στιγμή ότι μπορεί η Ελλάδα να αναιρέσει συμφωνίες οι οποίες πλέον δεσμεύουν τη χώρα και δημιουργούν μια συγκεκριμένη πραγματικότητα, αντιλαμβάνεστε ότι ενδεχομένως ακούγεται κατά κάποιο τρόπο ουτοπιστικό ή εν πάση περιπτώσει ότι προσεγγίζει τον λαϊκισμό. Κάποιοι άλλοι είναι αυτοί που σκίζαν μνημόνια, κάποιοι άλλοι ήταν αυτοί οι οποίοι θα αναιρούσαν όλα όσα είχε δεσμευτεί η χώρα σε προηγούμενο χρονικό διάστημα. Βεβαίως, υπάρχει η δυνατότητα, και το έχει πει πολλές φορές ο πρόεδρος της ΝΔ, να παρακολουθούμε όλα τα στάδια αυτής της συμφωνίας [...] και βεβαίως πάντα κρατάμε το βέτο, προκειμένου η συγκεκριμένη χώρα να ενταχθεί στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με το ζήτημα των Σκοπίων η Ελλάδα έχει ζημιωθεί, αυτή είναι μια πραγματικότητα [...] Είμαστε εδώ ως εγγυητές των εθνικών μας συμφερόντων να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου η Ελλάδα να μη βγει περισσότερο ζημιωμένη».

Για τη στάση της Τουρκίας, ο κ. Τσιάρας ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «η πραγματικότητα είναι ότι το σύνολο όλων αυτών που βλέπουμε ακόμα και η ένταση για την εγκατάσταση των S400 παρά το ότι η Τουρκία είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, η όποια αντιπαράθεσή της με τις ΗΠΑ έχει σαν στόχο το πώς η Τουρκία θα συμμετέχει η ίδια πρακτικά στην εξόρυξη των ενεργειακών κοιτασμάτων κοντά στην Κύπρο [...] Η τουρκική πλευρά, για άλλη μια φορά, ξεπερνά και το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, υπάρχουν ζητήματα που αφορούν την ΑΟΖ της Κύπρου εν προκειμένω, υπάρχουν ζητήματα που αφορούν στο μήκος της υφαλοκρηπίδας [...] υπάρχουν ζητήματα τα οποία νομίζω ότι έρχεται η στιγμή να τα ξεκαθαρίσουμε, πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο, τη διεθνή νομιμότητα, η οποία πάντα είναι υπέρ της δικής μας πλευράς, υπέρ της πλευράς της Κύπρου, πρέπει να κάνουμε γνωστό αυτό που από την πρώτη στιγμή είπε ο πρόεδρος της ΝΔ προς τους Ευρωπαίους εταίρους, ότι κάποια στιγμή η Ευρώπη πρέπει να πάρει μέτρα απέναντι σε αυτήν την αδιανόητα προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας».