ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Γνωστά ονόματα του ελληνικού λιανεμπορίου επενδύουν στο εμπορικό Neo Plaza

Γνωστά ονόματα του ελληνικού λιανεμπορίου επενδύουν στο εμπορικό Neo Plaza  - Κεντρική Εικόνα

Γνωστά ονόματα της ελληνικής αγοράς από τον κλάδο του λιανεμπορίου προσελκύει το πρώτο εκπτωτικό κέντρο της Κύπρου, την κατασκευή του οποίου μάλιστα διεκδικούν μεγάλοι, εγχώριοι κατασκευαστικοί όμιλοι.

Ο λόγος για το Neo Plaza, την επένδυση που «τρέχουν» Κύπριοι επιχειρηματίες σε σύμπραξη με ξένα κεφάλαια για το πρώτο εκπτωτικό και ψυχαγωγικό πάρκο στην κυπριακή αγορά, συνολικής επιφάνειας 10.000 τ.μ.. Το νέο πάρκο θα κατασκευαστεί σε μία συνολική έκταση 35.000 τ.μ., όπου θα υπάρχουν 45-50 καταστήματα με γνωστές μάρκες και εκπτώσεις από 30-70% καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

Για την κατασκευή του νέου project, που υπολογίζεται στα πέριξ των 15 εκατ. ευρώ ακούγονται αυτή την στιγμή ονόματα όπως οι ΑΚΤΩΡ, AVAX, ΓΕΚ Τέρνα και Core Construction, ενώ η έναρξη των εργασιών υπολογίζεται ότι θα γίνει προς το τέλος Αυγούστου- αρχές του φθινοπώρου. Στo Neo Plaza, που θα ανοίξει την επόμενη χρονιά μερικά χιλιόμετρα δυτικά της Λευκωσίας, πρόκειται να φιλοξενηθούν αρκετά από τα brands που φιλοξενούνται αυτή την στιγμή στα αντίστοιχα εκπτωτικά κέντρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Οι μισθώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν προχωρήσει στο 40% ενώ στα ονόματα που έχουν ήδη «κλείσει» την παρουσία τους στο νέο εκπτωτικό και ψυχαγωγικό πάρκο είναι oι C.A. Papaellinas, Αdmiral, Βάρδας, Prince Oliver, Matou France, Αnonima, Panaidis, Mc Donald’s, Sketchers, Τσουδερός κ.α. Ιδιαίτερης σημασίας είναι το ψυχαγωγικό κομμάτι του πάρκου, δεδομένου ότι πρόκειται για το πρώτο εμπορικό project στην Κύπρο που θα συνδυάζει αυτού του είδους τις χρήσεις για την οικογένεια με την παρουσία των Volta Fun Park, τα οποία έχουν σημαντικό μερίδιο αγοράς και στη χώρα μας.

Στο νέο project και οι Πορτογάλοι

Εν τω μεταξύ, στο νέο project της Κύπρου μπαίνουν και οι Πορτογάλοι της Sonae Sierra: Εχοντας πλέον τις θετικές επιδόσεις του Fashion City Outlet της Λάρισας, το οποίο από το Νοέμβριο του 2018, οπότε και άνοιξε τις πύλες του, έως σήμερα, στο πρώτο εξάμηνο της λειτουργίας του ξεπέρασε το 1 εκατ. επισκεπτών, η Sonae Sierra, ο πορτογαλικός κολοσσός που ειδικεύεται σε επενδύσεις σε εμπορικά ακίνητα διεθνώς, πραγματοποιεί πλέον την είσοδό του και στην Κύπρο.

Οι Πορτογάλοι «έκλεισαν» συνεργασία με το πρώτο εκπτωτικό χωριό και ψυχαγωγικό πάρκο της Κύπρου για την παροχή υπηρεσιών εμπορικής διαχείρισης (σ.σ. για την εμπορική ανάπτυξη του και ψυχαγωγικού πάρκου έχει ήδη κλειστεί συμφωνία με την γνωστή εταιρεία συμβούλων ακινήτων Δανός).

Στη χώρα μας, η Sonae Sierra «τρέχει» το επιτυχημένο, όπως αποδεικνύεται τώρα, εγχείρημα του Fashion City Outlet, από κοινού με την επενδυτική ακινήτων Bluehouse, η οποία, από την πλευρά της εισήγαγε στην ελληνική αγορά την εμπειρία των outlets μέσα από το Mc Arthur Glen στα Σπάτα. Το εκπτωτικό mall της Λάρισας, που προέκυψε από τη μετασκευή του πρώην Pantheon Plaza, μετά από επένδυση ύψους 9 εκατ. ευρώ, φιλοξενεί πάνω από 70 brands κι εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες προσθήκες όπως οι ADIDAS, MANGO, LAPIN HOUSE, IVERGANO, ZEUS+ΔΙΟΝΕ.

Πηγή newmoney.gr