ΔΙΕΘΝΗ

Πρώην στέλεχος του Λευκού Οίκου συμφώνησε να καταθέσει γραπτώς σε Επιτροπή του Κογκρέσου

Πρώην στέλεχος του Λευκού Οίκου συμφώνησε να καταθέσει γραπτώς σε Επιτροπή του Κογκρέσου - Κεντρική Εικόνα

Άλλη μια πρώην υψηλόβαθμη σύμβουλος του Λευκού Οίκου δέχτηκε να καταθέσει –σε πρώτη φάση γραπτώς– στο Κογκρέσο που ερευνά μια πιθανή παρακώλυση της δικαιοσύνης εκ μέρους του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η Άνι Ντόναλντσον, πρώην προσωπάρχης του πρώην νομικού συμβούλου του Λευκού Οίκου Ντον ΜακΓκαν, ήταν παρούσα σε πολλά από τα επεισόδια που περιγράφονται στην έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ. Στο κείμενο αυτό γίνεται σαφής αναφορά στην Ντόναλντσον ως πηγής πληροφοριών για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Τραμπ στην απόλυση του πρώην συμβούλου εθνικής ασφάλειας Μάικλ Φλιν και του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμ Κόμεϊ. Σημειώνονται επίσης οι προσπάθειες που έκανε ο πρόεδρος να πείσει τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς να στρέψει την έρευνα του Μάλερ μακριά από την προεκλογική εκστρατεία του 2016 καθώς και η ανεπιτυχής πίεση στον ΜακΓκαν να απομακρύνει τον Μάλερ.

"Η κυρία Ντόναλντσον παρακολουθούσε από την πρώτη σειρά πολλά από αυτά τα γεγονότα που περιγράφονται στην έκθεση Μάλερ σχετικά με την φερόμενη παρακώλυση δικαιοσύνης εκ μέρους του προέδρου Τραμπ και με άλλες καταχρήσεις εξουσίας, για αυτό είναι μάρτυρας κλειδί για την Επιτροπή", ανέφερε ο πρόεδρός της, ο Τζέραλντ Νάντλερ.

Η Ντόναλντσον είναι έγκυος και αρχικά θα απαντήσει γραπτώς στις ερωτήσεις που θα της θέσει η Επιτροπή, επειδή θα ήταν δύσκολο να ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον από το σπίτι της στην Αλαμπάμα και να καταθέσει για πολλές ώρες. Συμφώνησε όμως να εμφανιστεί ενώπιον της Επιτροπής μετά την 1η Νοεμβρίου, εφόσον κληθεί.