ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Σταθάκη με Αυστριακούς βουλευτές

Συνάντηση Σταθάκη με Αυστριακούς βουλευτές   - Κεντρική Εικόνα

Συνάντηση με Αυστριακούς βουλευτές-μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αυστρίας του Αυστριακού Κοινοβουλίου και την πρέσβειρα της Αυστρίας στην Ελλάδα Αντρέα Ίκιτς-Μπομ είχε ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

Κατά τη συνάντηση, εκ μέρους της Ομάδας, ο Πρόεδρός της Κριστόφ Βάβρικ, εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, για τον στρατηγικό σχεδιασμό του ΥπΟΑΤ, για τις προοπτικές ανάπτυξης και επενδύσεων που ανοίγονται για τη χώρα.

Ο Υπουργός Οικονομίας, ενημέρωσε τους Αυστριακούς βουλευτές σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις, τονίζοντας ότι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ανοίγει ο δρόμος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση και τα οποία αποτυπώνονται α) στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, β) στην ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου μετά το επιτυχές κλείσιμο του προηγούμενου, γ) στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με επιφανέστερες την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης και ίδρυσης νέων επιχειρήσεων και δ) στην ενεργοποίηση  των νέων χρηματοδοτικών μηχανισμών όπως το Σχέδιο Γιούνκερ και τις συνεργασίες με διεθνείς οργανισμούς.

Από την πλευρά τους οι Αυστριακοί βουλευτές επεσήμαναν ότι η Ελλάδα διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, εκτός από τον τουρισμό, τη ναυτιλία και τα αγροδιατροφικά προϊόντα και αναφερόμενοι στην εμπειρία της χώρας τους, τόνισαν ότι το κλειδί για την ανάπτυξη βρίσκεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.