ΕΛΛAΔΑ

ΕΛΚΕΘΕ: Τριάντα θέσεις ειδικού επιστημονικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού

ΕΛΚΕΘΕ: Τριάντα θέσεις ειδικού επιστημονικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού - Κεντρική Εικόνα

Με 24 θέσεις σε ειδικό επιστημονικό και τεχνολογικό προσωπικό και 6 άτομα διοικητικό προσωπικό ενισχύεται, μετά από σχετική υπουργική απόφαση, το ΕΛΚΕΘΕ, που τελεί υπό την εποπτεία της γενικής γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Παιδείας.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ) από τον υποψήφιο βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ηγουμενίδη, ο ίδιος ενημέρωσε τους εργαζόμενους, ότι οι πιστώσεις είναι εξασφαλισμένες από τον κρατικό προϋπολογισμό, σημειώνοντας ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες με τον ΑΣΕΠ και οι απαιτούμενες διοικητικές πράξεις.

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην αύξηση των επιχορηγήσεων στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στη μέγιστη απορρόφηση ευρωπαϊκών και άλλων προγραμμάτων, καθώς και στις εξασφαλισμένες για τα επόμενα χρόνια δαπάνες μισθοδοσίας του οργανισμού.

Οι εργαζόμενοι επεσήμαναν την ανάγκη ελαστικότητας της Διαχειριστικής Αρχής του Οργανισμού, προκειμένου να μπορέσουν να αφιερωθούν απρόσκοπτα στο ερευνητικό τους έργο.