ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Προβάδισμα 9 μονάδων ο Ιμάμογλου για τον δήμο Κωνσταντινούπολης

Τουρκία: Προβάδισμα 9 μονάδων ο Ιμάμογλου για τον δήμο Κωνσταντινούπολης - Κεντρική Εικόνα

Προβάδισμα εννέα μονάδων δίνει στον υποψήφιο της αντιπολίτευσης για τον δήμο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου νέα δημοσκόπηση.

Ειδικότερα, τέσσερις ημέρες πριν από τις επαναληπτικές εκλογές, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Konda, ο Ιμάμογλου συγκεντρώνει ποσοστό 54% έναντι 45% του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Αν βγει ο Ιμάμογλου θα χαρούν οι Έλληνες» δήλωνε νωρίτερα σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προσπάθειά του να αντιστρέψει το κλίμα «χτυπώντας» τον Ιμάμογλου μέσω... Ελλάδας!

Μιλώντας σήμερα στη συνοικία Σαντζάκτεπε, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε από τους πολίτες να μη χαροποιήσουν ξανά τους Έλληνες, οι οποίοι ήταν «ανάμεσα σε εκείνους που χάρηκαν περισσότερο από το αποτέλεσμα των εκλογών της 31ης Μαρτίου. Θυμάστε τους τίτλους των ελληνικών εφημερίδων, έτσι;» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται ότι ψάχνει τρόπο να καθαιρέσει τον Ιμάμογλου σε περίπτωση δεύτερης εκλογής του στην Κωνσταντινούπολη. Χθες τον κατηγόρησε για Γκιουλενιστή ενώ σήμερα απείλησε ότι ο Ιμάμογλου θα υποστεί τις συνέπειες επειδή φέρεται να προσέβαλε τον κυβερνήτη της Ορντού, στη Μαύρη Θάλασσα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του. Μιλώντας σε μια ραδιοφωνική εκπομπή, ο Ερντογάν προανήγγειλε ότι ο κυβερνήτης Σεντάρ Γιαβούζ θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. «Δεν μπορώ τώρα να σας πω τι απόφαση θα βγάλουν οι δικαστές. Αλλά η απόφαση των δικαστών θα μπορούσε να μπλοκάρει τον δρόμο» του Ιμάμογλου σε αυτές τις εκλογές, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Ιμάμογλου ενεπλάκη σε μια διαμάχη στο αεροδρόμιο της Ορντού αφού του απαγορεύτηκε να χρησιμοποιήσει την αίθουσα των VIP. Υποστηρικτές του AKP λένε ότι στην έντονη λογομαχία του με αξιωματούχους του αεροδρομίου αποκάλεσε τον Γιαβούζ «σκύλο». Ο ίδιος το διαψεύδει, λέγοντας ότι χρησιμοποιήσε μια άλλη λέξη, που ακούγεται παρόμοια.