ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Στην Ελλάδα η καρδιά της Coca-Cola για Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη

Στην Ελλάδα η καρδιά της Coca-Cola για Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη  - Κεντρική Εικόνα

Νέα διεθνή επιχειρησιακή δομή θα εχει στο εξής η The Coca-Cola Company. Σε αυτό το πλαίσιο η Αθήνα όχι μόνο διατηρεί, αλλά και ενισχύει τον ήδη σημαντικό ρόλο της ως έδρα της νέας διευρυμένης Επιχειρησιακής Μονάδας «Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης». Στην περιοχή ευθύνης της έχουν προστεθεί η Ρωσία, η Ουκρανία και η Λευκορωσία, ώστε η Mονάδα να εναρμονιστεί με το σύνολο των χωρών όπου δραστηριοποιείται ο εμφιαλωτής της εταιρείας, ο Όμιλος Coca-Cola Hellenic, στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ την 1η Αυγούστου 206 και mε βάση τη νέα, διεθνή επιχειρησιακή οργάνωση της εταιρείας, η Αθήνα θα είναι η έδρα μίας από τις μεγαλύτερες Επιχειρησιακές Μονάδες της The Coca-Cola Company παγκοσμίως, υποστηρίζοντας 26 χώρες, εκτεινόμενη σε 11 ζώνες ώρας, με 417 εκατομμύρια πληθυσμό.

Αναλυτικότερα, η νέα Επιχειρησιακή Μονάδα Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες 26 χώρες: Αλβανία, Αυστρία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελβετία, Ελλάδα, Εσθονία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρο, Λετονία, Λευκορωσία, Λιθουανία, ΠΓΔΜ, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία.

Αξίζει να σμηειωθεί πως η νέα διευρυμένη Επιχειρησιακή Μονάδα θα είναι μία από τις πιο πολύ-πολιτισμικές Μονάδες της Coca-Cola εκπροσωπώντας 36 εθνικότητες, 18 διαφορετικές γλώσσες και περιλαμβάνοντας 64% γυναίκες στο ανθρώπινο δυναμικό της.

Ο Νίκος Κουμέττης, που σήμερα είναι Πρόεδρος της Επιχειρησιακής Μονάδας για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη, θα διευρύνει τις αρμοδιότητές του αναλαμβάνοντας τα ηνία της νέας Επιχειρησιακής Μονάδας από την Αθήνα, μαζί με μια διεθνή ομάδα στελεχών. Ο κ. Κουμέττης έχει 15ετή πορεία στην The Coca-Cola Company έχοντας διατελέσει στέλεχος σε κομβικές θέσεις σε χώρες που εκτείνονται από την Νοτιοανατολική Ευρώπη μέχρι και τον Καναδά, με σημαντικά επιτεύγματα σε αναπτυσσόμενες και αναδυόμενες αγορές.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα δομή στοχεύει να συντονίσει πιο αποτελεσματικά τις κατά τόπου Eπιχειρησιακές Mονάδες της (Business Units) και να τις εναρμονίσει με την παρουσία των εμφιαλωτών της παγκοσμίως, αναδεικνύοντας παράλληλα σημαντικά στελέχη που θα οδηγήσουν την Coca-Cola στο μέλλον.