ΔΙΕΘΝΗ

Ελικόπτερο συνετρίβη πάνω σε ουρανοξύστη της Ν. Υόρκης - Απολογισμός 2 νεκροί (videos)

Ελικόπτερο συνετρίβη πάνω σε ουρανοξύστη της Ν. Υόρκης - Απολογισμός 2 νεκροί (videos) - Κεντρική Εικόνα

Ένας από τους πλέον έμπειρους και ικανούς πιλότους ήταν ο 58χρονος Τιμ Μακόρμακ, χειριστής του ελικοπτέρου που συνετρίβη σε ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης.

Ο Μακόρμακ σκοτώθηκε όταν το ελικόπτερο οκτώ θέσεων  έπεσε στην οροφή ενός κτηρίου του Μανχάταν και τυλίχτηκε στις φλόγες πριν από τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Το μοιραίο ελικόπτερο είχε απογειωθεί 11 λεπτά νωρίτερα από την οροφή ενός κτιρίου 51 ορόφων, στην 7η Λεωφόρο, πριν να συντριβεί στον ουρανοξύστη στο Μανχάταν ενώ η φωτιά που προκλήθηκε διήρκεσε έως τις 2:20.

Οι ειδικοί που ερευνούν την υπόθεση, πιστεύουν ότι δεν πρόκειται για λάθος του χειριστή, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα έμπειρος, αλλά για κάποιο μηχανικό πρόβλημα. Στο ελικόπτερο επέβαινε μόνο τους ο Μακόρμικ, ενώ δεν υπήρχαν άλλοι τραυματισμοί, όπως δήλωσε τη Δευτέρα και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο.

Ο Μακόρμακ ήταν εθελοντής πυροσβέστης από το 1994 με την East Clinton, υπηρετώντας ως αρχηγός του τμήματος για μια δεκαετία. Ήταν επίσης μέλος του Τμήματος πυρκαγιάς LaGrange.

«Ο Τιμ ήταν ένας αφοσιωμένος, άκρως επαγγελματικός και εξαιρετικά καταρτισμένος πυροσβέστης», ανέφερε η δήλωση του ο εκπρόσωπος της East Clinton. "Οι τεχνικές γνώσεις του Τιμ και η ικανότητά του σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ήταν εξαιρετικές. Ο αρχηγός Μακόρμακ ήταν εξαιρετικά σεβαστός όχι μόνο από τα μέλη του τμήματος, αλλά και από την πυροσβεστική υπηρεσία του Dutchess County. Ο Τιμ θα λείψει από τα μέλη του τμήματος, όχι μόνο για την ηγεσία του αλλά για την υπέροχη αίσθηση του χιούμορ του».

Ο Μακόρμακ έλαβε το εμπορικό του πιλοτικό πιστοποιητικό το 2004, σύμφωνα με τα αρχεία της Federal Aviation Administration. Πέρασε μια ιατρική εξέταση τον περασμένο μήνα.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Dutchess County, Μαρκ Μολινάρο δημοσίευσε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τον Μακόρμακ:

«Πενθούμε την απώλειά του, ενός πρώην αρχηγός της περιοχής πυρκαγιάς της Ανατολικής Κλίντον ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα και του παππού του ως διακεκριμένους πρώτους ανταποκριτές στο Poughkeepsie και επεκτείνουμε τις σκέψεις και τις προσευχές μας στην οικογένεια και στους φίλους του. Ο Τίμ εξυπηρετούσε την κοινότητά του καλά μέσω της ανιδιοτελούς υπηρεσίας του.