ΔΙΕΘΝΗ

Λεμέρ: Ένας εμπορικός πόλεμος θα σημαίνει οικονομική κρίση σε όλο τον κόσμο

Λεμέρ: Ένας εμπορικός πόλεμος θα σημαίνει οικονομική κρίση σε όλο τον κόσμο - Κεντρική Εικόνα

Εάν η ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας συνεχίσει να κλιμακώνεται, αυτό ίσως έχει «άμεσο και πολύ αρνητικό αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και την ευρωζώνη», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ. 

Ο Λεμέρ δήλωσε ότι η διαμάχη για τους δασμούς, που ξεκίνησε πέρυσι, έχει ήδη εξαπλωθεί πέρα από τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου. Μιλώντας στο CNBC κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των 20 (G20) στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας, δήλωσε ότι η Ευρώπη ήδη έχει χειρότερες επιδόσεις απ’ ό,τι θα είχε σε διαφορετική περίπτωση, λόγω του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας. Ειδικότερα ανέφερε τη γαλλική και γερμανική οικονομία ως παράδειγμα αυτών που έχουν βρεθεί σε διασταυρούμενα πυρά. 

«Δεν έχουμε την ανάπτυξη που θα έπρεπε λόγω των εντάσεων στο εμπόριο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας», δήλωσε ο Λεμέρ. «Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος, ένας εμπορικός πόλεμος θα σημαίνει μια οικονομική κρίση σε όλον τον κόσμο και ειδικά στην Ευρώπη».