ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Λεμέρ: Μείωση του ποσοστού στη Renault για να ενισχύσει τη συμμαχία με τη Nissan

Renault: Αισιοδοξία για επανέναρξη συζητήσεων με τη Fiat Chrysler - Κεντρική Εικόνα

Η προτεραιότητα είναι να «ενισχυθεί η συμμαχία» Renault-Nissan πριν εξεταστεί η προσέγγιση με έναν άλλο κατασκευαστή, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος Υπουργός Οικονομίας μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Renault και της ανταγωνίστριάς της Fiat Chrysler.

Σε αυτό το πλαίσιο, το κράτος είναι έτοιμο να «μειώσει το ποσοστό» του, που ανέρχεται στο 15%, στο κεφάλαιο της Renault --ένα θέμα που προκαλεί προστριβές με τη Nissan-- όπως δήλωσε ο Μπρουνό Λεμέρ στο Γαλλικό Πρακτορείο, στο περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των 20 (G20) στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας.

«Μπορούμε να μειώσουμε το ποσοστό του κράτους στο κεφάλαιο της Renault. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα αρκεί, στο τέλος της διαδικασίας, να έχουμε έναν πιο ισχυρό κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και μια πιο ισχυρή συμμαχία μεταξύ των δύο μεγάλων κατασκευαστών οχημάτων, της Nissan και της Renault», δήλωσε ο υπουργός.

Την Πέμπτη, η Fiat απέσυρε την πρόταση ύψους 35 δισεκ. ευρώ για τη συγχώνευσή της με την Renault --μια κίνηση που θα δημιουργούσε το Νο3 στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία-- επιρρίπτοντας την ευθύνη της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων στη γαλλική κυβέρνηση.