ΑΓΟΡΕΣ

Ανακάμπτει το πετρέλαιο από τα χαμηλά 5 μηνών

Αύξηση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου - Κεντρική Εικόνα

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές αφού πρώτα υποχώρησαν σε χαμηλό 5 μηνών κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, ωστόσο η ψυχολογία στην αγορά παραμένει εύθραυστη καθώς συνεχίζονται οι πιέσεις από την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων και τη στασιμότητα της οικονομίας.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο του αργού διεθνούς προέλευσης τύπου μπρεντ παράδοσης Αυγούστου, σημειώνει άνοδο της τάξης των 21 σεντς ή 0,35% στα 60,84 δολάρια ανά βαρέλι.

Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού παράδοσης Ιουλίου ενισχύεται κατά 14 σεντς ή 0,27% στα 51,82 δολάρια ανά βαρέλι.

Χθες τετάρτη, αμερικανικό αργό και μπρεντ βρέθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιανουαρίου και συγκεκριμένα, στα 50,60 και στα 59,45 δολ/βαρέλι αντιστοίχως, εν μέσω ανόδου των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ αλλά και ενός ρεκόρ παραγωγής, καθώς η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας επέφερε πλήγμα στη ζήτηση.

Παρά τα σημερινά κέρδη, οι αγορές πετρελαίου έχουν μπει σε περιβάλλον bea market, καθώς έχουν απολέσει 20% από τα πρόσφατα υψηλά που έφτασαν στα τέλη Απριλίου.

Η παραγωγή αμερικανικού αργού αυξήθηκε στον αριθμό ρεκόρ των 124,4 εκατ. βαρελιών την ημέρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου. Αυτό σηματοδοτεί αύξηση 1,63 εκατ. βαρελιών ημερησίως από τα επίπεδα Μαΐου του 2018.