ΕΛΛAΔΑ

Ο CEO της ΔΕΠΑ δεν παραιτείται αν και του το ζήτησε ο Γ. Σταθάκης

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών - Κεντρική Εικόνα

Ένταση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στη ΔΕΠΑ καθώς παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Ενέργειας έχει ζητήσει από τον διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτρη Τζώρτζη να παραιτηθεί, εκείνος ακόμη δεν έχει ανταποκριθεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με το capital.gr, ο κ. Τζώρτζης ζητεί να πληροφορηθεί τους λόγους για τους οποίους θεωρεί το υπουργείο ότι δεν ανταποκρίθηκε στα καθήκοντά του καθώς, όπως υποστηρίζει, εκτέλεσε στο ακέραιο τις εντολές του Δ.Σ. και των μετόχων. Nα σημειωθεί δε ότι προβλέπεται αποζημίωση του διευθύνοντος συμβούλου ύψους €20.000.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο κ. Σταθάκης ζήτησε την παραίτηση Τζώρτζη με αφορμή τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν εναντίον της απεργίας των εργολαβικών εργαζομένων. Εκτός από το θέμα της απεργίας ωστόσο το τελευταίο διάστημα ΥΠΕΝ και διοίκηση της ΔΕΠΑ είχαν προβλήματα συνεργασίας με αφορμή τις καθυστερήσεις και τα εμπόδια στο σχέδιο διάσπασης και πώλησης της επιχείρησης αερίου.

Η κατάσταση αυτή όπως έχει διαμορφωθεί έχει ήδη δημιουργήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλήματα στην ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της ΔΕΠΑ σε μια εξαιρετικά κρίσιμη για την εταιρεία περίοδο.