ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Οι ευρωεκλογές ήταν ο προπομπός μιας μεγάλης προγραμματικής και πολιτικής πόλωσης

Παππάς: Οι ευρωεκλογές ήταν ο προπομπός μιας μεγάλης προγραμματικής και πολιτικής πόλωσης - Κεντρική Εικόνα

«Οι ευρωεκλογές ήταν ο προπομπός μια μεγάλης προγραμματικής και πολιτικής πόλωσης που έχουμε μπροστά μας», υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην ανοικτή συνέλευση μελών του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα.

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο, είπε ότι «η κυβέρνηση έκανε πάρα πολλά σοβαρά βήματα που δεν πρόλαβαν να ενσωματωθούν στην κοινωνία και την οικονομία», προσθέτοντας ότι «μπορούμε και πρέπει να επικοινωνήσουμε και να αναδείξουμε την θετική πορεία των πραγμάτων» και έφερε ως παράδειγμα την μείωση της ανεργίας.

Επίσης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Νίκος Παππάς επεσήμανε ότι «ήλθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε ως ΣΥΡΙΖΑ τις δικές μας οργανωτικές αδυναμίες, διότι αργήσαμε να ανοιχτούμε πολιτικά και οργανωτικά σε δυνάμεις με τις οποίες θα μπορούσαμε να είχαμε συστρατευθεί», ενώ χαρακτήρισε πολύ θετικό το άνοιγμα με την συγκρότηση της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «έχει πρόγραμμα περικοπών ύψους πέντε δισ. στις δημόσιες δαπάνες», προσθέτοντας ότι «οι βασικές αυτές δαπάνες είναι οι μισθοί, οι συντάξεις και τα πέντε είδη επιδομάτων που έχουν οικοδομηθεί.»

Επίσης, επιτέθηκε και στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά σημειώνοντας ότι «διαγράφει τον Βενιζέλο και την επόμενη ημέρα ζητάει έξω από εκλογικό κέντρο της Αττικής να καταδικαστεί η αυτοδιοικητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ,» διερωτώμενος αν ζήτησε, από όσους την πιστεύουν, να ψηφίσουν τον κ. Πατούλη.

Παράλληλα αναφερόμενος και στο ΚΚΕ είπε ότι «το τυφλό αντί ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο δεν απέδωσε».

Στην συνέλευση μίλησε και η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ άντεξε και το 24% που πήρε στις ευρωεκλογές είναι μία πολύ σημαντική μαγιά», προσθέτοντας ότι «είχε δημιουργηθεί ένα σκληρό μέτωπο με πυρά από όλες τις μεριές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.» Ακόμη, η Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε με θετικά λόγια στην Προοδευτική Συμμαχία, τονίζοντας παράλληλα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο Ευρώπης αν εξαιρέσουμε βέβαια ορισμένες χώρες, πάει κόντρα στο ρεύμα.»