ΑΓΟΡΕΣ

Χ.Α.: Συνέχεια επιλεκτικών τοποθετήσεων στον μη τραπεζικό «25αρη»  

Χ.Α.: Συνέχεια επιλεκτικών τοποθετήσεων στον μη τραπεζικό «25αρη»    - Κεντρική Εικόνα

Δείχνει να επαναλαμβάνεται το σκηνικό από το δεύτερο μισό της χθεσινής συνεδρίασης, με τις τραπεζικές μετοχές να συνεχίζουν την ελεγχόμενη διόρθωση, τους ενεργούς παίκτες να "φροντίζουν" την διατήρηση του δείκτη υψηλότερα των 640 μονάδων, παρά τις "δοκιμαστικές βουτιές" και σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ συνεχίζονται και οι επιλεκτικές τοποθετήσεις σε άλλους τίτλους του FTSE25 και σε μικρότερο βαθμό και σε μετοχές μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Εννοείται ότι η σημαντική συρρίκνωση της μεταβλητότητας έχει μειώσει αισθητά τον μέχρι στιγμής τζίρο, καθώς τα περισσότερα από τα ενεργά χαρτοφυλάκια δείχνουν να επιλέγουν, είτε την αύξηση ρευστότητας, είτε την στάση αναμονής μέχρι την επόμενη καταλυτική είδηση.

Μένει να φανεί αν το "στέγνωμα" του τζίρου είναι το προοίμιο πριν την επόμενη ανοδική κίνηση, ή η αγορά εισέρχεται σε φάση πλάγιας - πλαγιοκαθοδικής κίνησης, αναμένοντας τις δηλώσεις Draghi, στις 2 Ιουνίου.

Ξεκινώντας από το τραπεζικό ταμπλό, το σύνολο των τίτλων, των συστημικών τραπεζών κινούνται, λίγο, ή περισσότερο χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο, ενώ είναι τουλάχιστον απογοητευτικό πως με την πρώτη διόρθωση Εθνική και Πειραιώς δείχνουν να επιστρέφουν χαμηλότερα από τις τιμές των πρόσφατων Α.Μ.Κ.

Αντίθετα συνεχίζονται, έστω και με μικρότερη ένταση, οι επιλεκτικές κινήσεις σε άλλες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την "μάχη" του δείκτη να κρατήσει το θετικό πρόσημο.

Από τις μέχρι στιγμής διαφορές και ξεκινώντας από το ταμπλό του 25αρη, ξεχωρίζουν οι Πειραιώς (-5,17%) και Eurobank (-2,78%), αλλά και οι ΔΕΗ (+3,49%, λόγω καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου), ΕΥΔΑΠ (+3,14%), Jumbo (+5,14%), Folli Follie Group (+3,07%).

Στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, κινητικότητα σε Ιντρακόμ (+7,43%). ΕΥΑΘ (+2,79%) και Creta Farms (+5,36%).

Ελάχιστα πριν συμπληρωθούν οι πρώτες τρεις ώρες συνεδρίασης ο τζίρος έχει περιοριστεί στα 38 εκατ., απόλυτη ισοπαλία δείχνει η αναλογία ανοδικών - πτωτικών μετοχών, ενώ διατηρείται και το μόνιμα άσχημο φαινόμενο δεκάδες τίτλοι να μην έχουν πραγματοποιήσει, έστω και μία συναλλαγή.

Με τον δείκτη να επιμένει σε κίνηση πέριξ του αμέσως προηγούμενου κλεισίματος, κάθε πρόβλεψη για το τελικό πρόσημο μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επισφαλής, καθώς ελάχιστες εντολές σε δεικτοβαρείς μετοχές, μπορούν να δημιουργήσουν τάση προς την μία, ή την άλλη κατεύθυνση.