ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Με ΑΝΤ1 - Blackstone η διαπραγμάτευση των τραπεζών για την πώληση της Forthnet

Με ΑΝΤ1 - Blackstone η διαπραγμάτευση των τραπεζών για την πώληση της Forthnet - Κεντρική Εικόνα

Ένας νέος κύκλος διαπραγμάτευσης για την πώληση της Forthnet βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των τραπεζών (Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank και Αττικής) και των ΑΝΤ1 - Blackstone.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τηλεοπτικός όμιλος και το αμερικάνικο επενδυτικό κεφάλαιο πραγματοποιούν εκ νέου έλεγχο των οικονομικών και νομικών δεδομένων της Forthnet (due diligence) σε μεγαλύτερο βάθος και λεπτομέρεια και ο οποίος θα διαρκέσει περί τις τέσσερις εβδομάδες. Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι μείζον ζήτημα παραμένει το ύψος του «κουρέματος» των υψηλών υποχρεώσεων της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας που θα αποφασίσουν οι προαναφερόμενες τράπεζες και το οποίο αποτελεί ουσιαστικά προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η πώληση.

Πρόκειται για ακόμα μια προσπάθεια στο πλαίσιο μιας διαδικασίας που ξεκίνησε στο τέλος του 2017 και αφού δεν τελεσφόρησαν οι διαπραγματεύσεις με τις Vodafone και Wind.

Την 31 Δεκεμβρίου 2018, το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της Forthnet ΦΟΡΘ υπερέβαιναν κατά 364,9 εκατ. περίπου τις βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις της, ως αποτέλεσμα της απεικόνισης του συνόλου των ληξιπρόθεσμων δανείων ως βραχυπρόθεσμα σε συνδυασμό με τις ταμειακές ανάγκες για κεφάλαιο κίνησης. Τα ταμειακά διαθέσιμα ήταν αρνητικά (1,5 εκατ. ευρώ), ενώ οι ζημιές προ φόρων κατά την προηγούμενη χρήση αυξήθηκαν σε 34,2 εκατ. ευρώ από 32,8 εκατ. ευρώ το 2017.

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται η διαπραγμάτευση της Forthnetμε τη Vodafone, για τη σύναψη συμφωνίας εισόδου της Forthnet στην κινητή τηλεφωνία ως εικονικός πάροχος (Mobile Virtual Network Operator – MVNO) με βάση τις αποφάσεις της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) για τις τιμές χονδρικής. Δεν αποκλείεται οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν σύντομα, ωστόσο, πρακτικά για να ξεκινήσει τη δραστηριότητά της στην κινητή η Forthnetθα πρέπει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση.

ΠΗΓΗ:  ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ