ΑΓΟΡΕΣ

Οριακή ενίσχυση του σύνθετου δείκτη της Σαγκάης

Postal Savings Bank of China: Άντλησε 7 δισ.-ρεκόρ από εισαγωγή σε χρηματιστήριο φέτος - Κεντρική Εικόνα

Μικτή εικόνα εμφάνισαν σήμερα οι κινεζικές μετοχές, με τον σύνθετο δείκτη αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης να ενισχύεται οριακά κατά 0,04% στις 3.091,93 μονάδες.

Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σεντζέν έκλεισε με πτώση κατά 0,21% στις 10.838,71 μονάδες. Ο δείκτης ChiNext, που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, υποχώρησε κατά 0,49% κλείνοντας στις 2.212,05 μονάδες.

Η συνολική αξία συναλλαγών στα δύο χρηματιστήρια αυξήθηκε στα 560,7 δισεκ. γιουάν (84,25 δισεκ. δολάρια).

Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης κατάγραψε έντονες διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Υποχώρησε κάτω από τις 3.090 μονάδες λίγο μετά την έναρξη των συναλλαγών, για να ανακτήσει στη συνέχεια το χαμένο έδαφος και να ξεπεράσει τις 3.100 μονάδες. Λίγο αργότερα, υποχώρησε εκ νέου κάτω από τις 3.090 μονάδες, κλείνοντας τελικά σε θετικό έδαφος.

Άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές εταιριών που δραστηριοποιούνται σε έργα τα οποία υλοποιούνται μέσω συμπράξεων ιδιωτικού-δημόσιου τομέα (ΣΔΙΤ) και αφορούν, μεταξύ άλλων, την προστασία των υδάτινων πόρων καθώς και υπόγεια δίκτυα αγωγών. Αντίθετα, πτώση σημείωσαν οι μετοχές εταιριών υψηλής τεχνολογίας, επικοινωνίας και μεταφορών.