ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρήγας: Η μάχη θα δοθεί, δεν έχει χαθεί απολύτως τίποτα

Ρήγας: Η μάχη θα δοθεί, δεν έχει χαθεί απολύτως τίποτα - Κεντρική Εικόνα

«Η μάχη θα δοθεί, δεν έχει χαθεί απολύτως τίποτα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για την αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών και τη δυνατότητα ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών, ενόψει των εθνικών εκλογών που ανακοίνωσε ότι θα προκηρύξει ο πρωθυπουργός.

«Το αποτέλεσμα δε μας ικανοποιεί, αλλά από κει και πέρα ένας δύσκολος αγώνας, τον οποίο έχουμε μπροστά μας, θεωρώ ότι μπορεί να κερδηθεί. Η βασική στρατηγική που έχουμε δε θα αλλάξει και δεν πρέπει να αλλάξει. Εμείς κάναμε ό,τι είναι δυνατόν, μιλήσαμε με αλήθεια και ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό για όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο, που αναλάβαμε αυτή την ευθύνη, διαμορφώσαμε ένα διαφορετικό τοπίο από ό,τι παραλάβαμε τη χώρα, αλλά δεν παραγνωρίζουμε και ότι ο ελληνικός λαός πέρασε δύσκολα, γιατί έχουμε περίπου εννιά χρόνια μία δημοσιονομική λιτότητα και ένα μνημονιακό περιβάλλον», επισήμανε ο κ. Ρήγας.

Σε ό,τι αφορά τα αίτια του εκλογικού αποτελέσματος εκτίμησε ότι «αυτή την ώρα δεν είναι να συζητήσουμε αν οι ευθύνες είναι προσωπικές». «Είναι συλλογική προσπάθεια, άρα συλλογικά λάβαμε το μήνυμα. Έχουμε κάνει συλλογικά λάθη την προηγούμενη περίοδο, άρα αυτό πρέπει να το διορθώσουμε -μιλάω κυρίως για την τακτική σε θέματα κι αυτό πρέπει να το κάνουμε. Ταυτόχρονα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι πολίτες περάσανε δύσκολα. Το ερώτημα είναι: Καταφέραμε να πείσουμε τον κόσμο της εργασίας ότι αυτή η προσπάθεια θα έχει αποτέλεσμα; Εδώ θα γίνει η συζήτηση, άρα αυτό θα είναι το διακύβευμα πηγαίνοντας για τις εκλογές», εξήγησε ο αν. υπουργός.

«Δεν είπαμε ψέματα μέχρι σήμερα και ό,τι κάναμε το κάναμε με απόλυτη στόχευση την προσπάθεια η ελληνική κοινωνία να αναπνεύσει και ακόμη κι αυτά που μας κατηγόρησαν ότι είναι προεκλογικά μέτρα, δεν ήταν, ήταν μόνιμα μέτρα κι ήταν η περίοδος που μπορούσαμε να το κάνουμε [...] και πέρυσι και πρόπερσι το κάναμε, δεν ήταν κάτι που έγινε ενόψει εκλογών», πρόσθεσε, ενώ χαρακτήρισε επικοινωνιακό λάθος τη διαχείριση του θέματος της 13ης σύνταξης και των κρατήσεων που έγιναν στα ποσά που καταβλήθηκαν στους δικαιούχους.