ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε... αναμμένα κάρβουνα ο Βαρουφάκης - Πώς εξελίσσεται το θρίλερ της έδρας του ΜέΡΑ25

ΜέΡΑ25: Είσαι πιστοποιημένος φασίστας; Ζήσε το μύθο σου στη νέα γαλάζια Ελλάδα - Κεντρική Εικόνα

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η καταμέτρηση και η δημοσίευση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών 2019 και αυτό γιατί μπορεί οι πρώτες θέσεις να είναι αδύνατον να διαφοροποιηθούν, ωστόσο το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, δίνει μια πραγματική "μάχη" ψηφοδέλτιο-ψηφοδέλτιο για να διατηρηθεί πάνω από το όριο του 3% και να εκλέξει έναν ευρωβουλευτή.

Με τη ενσωμάτωση λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τρίτης να έχει φτάσει επισήμως στο 91% το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει το 3,01%, μόλις 0,1% πάνω από το όριο, ενώ λίγο νωρίτερα βρέθηκε ακριβώς στο 3%. Σε απόλυτο νούμερο ψήφων το ποσοστό αυτό μέχρι στιγμής αντιστοιχεί σε 154.855 ψηφοδέλτια.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ των εκλογών στην επίσημη εκτίμηση αποτελεσμάτων που μετέδωσε η Singular Logic, προέβλεπε αυτό το θρίλερ με την εκτίμηση να είναι πως στο τέλος η έδρα θα χαθεί. Όπως και να 'χει είναι βέβαιο πως είναι θέμα ωρών να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο.

Μια μικρή πολιτική επανάσταση

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας μια μέρα μετά τις εκλογές στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6, τόνισε πως το ΜέΡΑ25 είναι έτοιμο για τις εθνικές εκλογές κάνοντας λόγο για μια μικρή πολιτική επανάσταση, αναφερόμενος στο ποσοστό που συγκέντρωσε.