ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η ηλεκτρική Mercedes-Benz EQC ξεκινά το «ταξίδι» της και στην Ελλάδα

Η ηλεκτρική Mercedes-Benz EQC ξεκινά το «ταξίδι» της και στην Ελλάδα - Κεντρική Εικόνα

Η EQC ως προμετωπίδα της τεχνολογίας EQ, αποτελεί την επιβεβαίωση της ολιστικής προσέγγισης που ακολουθεί η Mercedes-Benz σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, παραμένοντας συνεπής στο στρατηγικό σχεδιασμό CASE: Connected (διασύνδεση), Autonomous (αυτόνομη οδήγηση), Shared & Services (ευέλικτη χρήση και υπηρεσίες) και Electric (ηλεκτροκίνηση).

Η νέα Mercedes-Benz EQC είναι έτοιμη να δεχτεί παραγγελίες και στη χώρα μας, καθώς η παραγωγή της έχει ήδη ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Βρέμης. Το μοντέλο ενσωματώθηκε στην τρέχουσα γραμμή παραγωγής των C-Class, GLC και GLC Coupé όπου η παραγωγή γίνεται ψηφιακά, ευέλικτα και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

Διαθέτει καθαρές και άκρως λιτές γραμμές, ενώ πολλά στοιχεία διάκοσμου, υλικά επένδυσης και χρώματα σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για την EQC και υπογραμμίζουν τη μοναδικότητά της. Η γραμμή της οροφής κλίνει ελαφρώς προς τα κάτω μέχρι το πίσω τμήμα, ώστε να χαρίζει δυναμική εμφάνιση. Η αυτονομία της αγγίζει τα 445 χιλιόμετρα, ικανοποιώντας υψηλές προσδοκίες, κορυφαία ασφάλεια και άνεση. Η οδήγηση γίνεται με ελάχιστο θόρυβο από τον κινητήρα και μαζί με την ομαλή επιτάχυνση δημιουργούν έντονα συναισθήματα σε κάθε διαδρομή.

Επιπλέον, υπάρχουν δείκτες όπως ο μετρητής ενέργειας στη δεξιά πλευρά του ψηφιακού πίνακα οργάνων, ο οποίος αντικαθιστά το στροφόμετρο και είναι κατασκευασμένος ειδικά για τη Mercedes-Benz EQC. Μία ακόμα ξεχωριστή «πινελιά» αποτελεί το «έξυπνο» σύστημα υποβοήθησης του οδηγού με πέντε διαφορετικά προγράμματα οδήγησης και πέντε επίπεδα ανάκτησης ενέργειας που μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με την ταχύτητα του οχήματος και τη διαδρομή που ακολουθεί.

Η τιμή για την Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC στην Ελλάδα ξεκινά από τα 79.360 ευρώ.