ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρές απώλειες κατέγραψαν οι ευρωαγορές

Απώλειες στις ευρωαγορές μετά τις προειδοποιήσεις του ΔΝΤ - Κεντρική Εικόνα

Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με το βλέμμα στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας και το αδιέξοδο στο Brexit, καθώς η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι,  βρίσκεται ένα βήμα πριν την παραίτηση. Oι Times  μετέδωσαν σήμερα πως η παραίτησή της θα γίνει αύριο. 

Οι αναλυτές παρακολουθούν επίσης και τις πολιτικές εξελίξεις, καθώς άνοιξε η αυλαία των ευρωεκλογών, με τις κάλπες να στήνονται σε Βρετανία και Ολλανδία, εν μέσω ανησυχιών για άνοδο ευρωσκεπτικιστικών και εθνικιστικών κομμάτων. 

Μέσα σε αυτο το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 1,42% στις 373,79 μονάδες, με τον ευρωπαϊκό δείκτη των αυτοκινητοβιομηχανιών να καταγράφει βαριές απώλειες 3%. 

Στα επιμέρους χρηματιστήρια, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX διολίσθησε κατά 1,78% κι έκλεισε στις 11.952,41 μονάδες, με την Daimler να καταγράφει απώλειες 0,5%, τη Volkswagen να σημειώνει πτώση 2,4% και την BMW να υποχωρεί κατά 1,3%. 

Απώλειες άνω του 1,3% κατέγραψε η μετοχή της Deutsche Bank, καθώς σήμερα, Πέμπτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank δήλωσε ότι είναι έτοιμος για «δύσκολες περικοπές» στην επενδυτική της τράπεζα, το μέλλον της οποίας είναι αμφίβολο μετά από αρκετές αποτυχημένες αναδιαρθρώσεις.

Στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε πτώση 1,82% κι έκλεισε στις 5.281,37 μονάδες, ενώ ο  FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 1,41% στις 7.231,04 μονάδες, με τις μετοχές κατασκευαστικών εταιριών να δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα, λόγω των εξελίξεων γύρω από το Brexit. 

Στον ευρωπαϊκό νότο, ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε με απώλειες 2,12% στις 20.136,39 μονάδες και ο ΙΒΕΧ 35 στη Μδρίτη έχασε 1,28%.