ΑΓΟΡΕΣ

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε εμπόριο και Brexit

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές που τηρούν στάση αναμονής - Κεντρική Εικόνα

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν με επιφύλαξη τις εξελίξεις γύρω από την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας αλλά και το Brexit. 

O Aμερικανός ΥΠΟΙΚ, Στηβ Μνούτσιν, μιλώντας στο CNBC, την Τετάρτη ανέφερε πως δεν έχει ακόμη προγραμματιστεί ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων με το Πεκίνο, «ψαλιδίζοντας» τις ελπίδες για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας σύντομα. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,08% κι έκλεισε στις 379,19 μονάδες, με τον ευρωπαϊκό τεχνολογικό κλάδο να δίνει σημάδια ανάκαμψης μετά την τρίμηνη παράταση που έδωσε ο Τραμπ στην Huawei. 

Στα επιμέρους χρηματιστήρια, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,21% κι έκλεισε στις 12.168,74 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,07% στις 7.334,19 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με οριακές απώλειες 0,12% στις 5.378,98 μονάδες. 

Στον ευρωπαϊκό νότο, στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχώρησε κατά 0,61% κι έκλεισε στις 20.573,31 μονάδες, ενώ ο ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη οριακά κατά -0,07%.

Στο μέτωπο του, Brexit, η Τερέζα Μέι, δέχεται εσωκομματικές πιέσεις, καθώς δυσφορία προκάλεσε η χθεσινή παρουσίαση της «νέας συμφωνίας της για το Brexit», ενισχύοντας τα σενάρια που θέλουν τους Τόρις να οργανώνουν συντονισμένες κινήσεις για να επισπεύσουν την άμεση απομάκρυνσή της ή το λιγότερο να ζητήσουν να αποσύρει τις προβλέψεις του σχεδίου της που αφορούν στη δυνατότητα να υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα.

Μέσα σε αυτο το κλίμα, η στερλίνα υποχωρεί κατά 0,3%.