ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ανοχή στην ανομία θα λάβει τέλος, λέει η ΝΔ με αφορμή την επίθεση στην πρυτανεία του ΟΠΑ

Η ΝΔ για τη συνέντευξη Τσίπρα στο CNBC - Κεντρική Εικόνα

Την απόλυτη καταδίκη της βίαιας εισβολής και της βεβήλωσης του γραφείου του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, εξέφρασε η ΝΔ δια της αρμοδίου τομεάρχη Παιδείας, κυρίας Νίκης Κεραμέως.

«Τέτοιες ενέργειες αμαυρώνουν την εικόνα του Πανεπιστημίου και εκθέτουν σε πραγματικό κίνδυνο την ασφάλεια των φοιτητών και του προσωπικού, ακαδημαϊκού και διοικητικού»., σημειώνε στη δήλωσή της η κυρία Κεραμέως και προσθέτει: 

«Είναι χρέος της Πολιτείας να εγγυάται τη δημοκρατική και εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου Πανεπιστημίου και την ασφάλεια των πολιτών. Η προκλητική ανοχή στην ανομία από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει σύντομα τέλος.

H πάταξη της πρωτοφανούς ανομίας στο Πανεπιστήμιο, η ασφάλεια των ακαδημαϊκών χώρων, η ποιοτική αναβάθμιση της ακαδημαϊκής καθημερινότητας, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία».

Σημειώνεται πως λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι, περίπου δέκα άτομα, σύμφωνα με την Πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισέβαλαν βίαια σήμερα, στο γραφείο του πρύτανη του Πανεπιστημίου.

Αφού, σύμφωνα πάντα με την Πρυτανεία, βεβήλωσαν τον χώρο του γραφείου του, με διάφορα συνθήματα και αφίσες που ανάρτησαν, απείλησαν και εξύβρισαν τον πρύτανη κατηγορώντας τον ότι συνεργάζεται με την αστυνομία για τη δίωξη του παρεμπορίου στους χώρους γύρω από τις εγκαταστάσεις του ιδρύματος.

«Τέτοιες έκνομες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο πανεπιστήμιο», τονίζει η Πρυτανεία. «Η Πολιτεία», προσθέτει, «οφείλει να εγγυηθεί την δημοκρατική και εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου πανεπιστημίου. Η παρατεταμένη ανοχή στην παρανομία που ενδημεί στην ευρύτερη των εγκαταστάσεων του ιδρύματος περιοχή, μόνο δυσμενείς συνέπειες έχει στη λειτουργία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών».