ΕΛΛAΔΑ

Σε κινηματογραφικό... στούντιο μετατρέπει η ΔΕΗ το εργοστάσιο της Πτολεμαΐδας

Σε κινηματογραφικό... στούντιο μετατρέπει η ΔΕΗ το εργοστάσιο της Πτολεμαΐδας - Κεντρική Εικόνα

Την μετατροπή του παλιού εργοστασίου της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα σε στούντιο κινηματογραφικών παραγωγών, επιβεβαίωσε πριν λίγο μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Μανώλης Παναγιωτάκης.

Όπως δήλωσε ο κ. Παναγιωτάκης σε χώρο κινηματογραφικών παραγωγών θα μετατραπεί ένα παλιό εργοστάσιο, το οποίο έκλεισε το 2006. «Η περιοχή της Πτολεμαΐδας υπήρξε η καρδιά της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Όσο μειώνεται η λιγνιτική παραγωγή, μειώνεται και η δραστηριότητα της επιχείρησης. Για αυτό και η ΔΕΗ πρέπει να αναζητήσει άλλες οικονομικές δραστηριότητες που θα φέρουν ανάπτυξη στην περιοχή».

Ο επικεφαλής της Επιχείρησης δήλωσε επίσης ότι σε ένα μήνα θα είναι έτοιμο το business plan ώστε αμέσως μετά η ΔΕΗ να συζητήσει με μεγάλους παραγωγούς για την αξιοποίηση των παλιού εργοστασίου.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα ο κ. Παναγιωτάκης, επανέλαβε ότι η ΔΕΗ δεν καταρρέει και ότι φέτος έχει προγραμματίσει συνολικές επενδύσεις ύψους 790 εκ. ευρώ. Όπως δήλωσε, μέχρι το Φθινόπωρο η ΔΕΗ θα έχει επανατοποθετηθεί στην αγορά, με την δημιουργία τριών νέων καταστημάτων αλλά και με την παρουσία της μέσα σε πολύ μεγάλες αλυσίδες. Τα νέα σημεία πώλησης θα αξιοποιηθούν για την επέκτασή της και στον τομέα του φυσικού αερίου, τη διευθέτηση και την πληρωμή λογαριασμών.