ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κόρη του αείμνηστου Μητροπάνου, Μυρσίνη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στα Τρίκαλα (video)

Η κόρη του αείμνηστου Μητροπάνου, Μυρσίνη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στα Τρίκαλα (video) - Κεντρική Εικόνα

Η Μυρσίνη Δ. Μητροπάνου, κόρη του αείμνηστου Αγιαμονιώτη “θρύλου” του λαϊκού τραγουδιού, κατεβαίνει υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Τρικάλων με τον συνδυασμό του Στάθη Ντούρου “Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή”.

«Είμαι μέλος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (ΕΑΑΚ) στο σχήμα της Σχολής Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Συνεπώς, η κάθοδός μου στις περιφερειακές εκλογές ήταν μια φυσιολογική συνέχεια της πολιτικής δράσης, που αναπτύσσω εδώ και πέντε χρόνια περίπου», είπε στην ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 10 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων (19:00, 20.05.2019).

Η “Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία” δεν μιλάει για μια καλύτερη διαχείριση της Π.Θ. «Εμείς», εξήγησε η Μυρσίνη, «μιλάμε για μια συνολική ανατροπή αυτής της πολιτικής, η οποία εκφράζεται τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και πανελλαδικά, και λέμε ξεκάθαρα ότι δεν ζητάμε απλώς την ψήφο του θεσσαλικού λαού, αλλά την πολιτική στήριξή του. Θέλουμε, δηλαδή, μια συνολική πολιτική στήριξη από τον κόσμο της εργασίας σε επίπεδο Θεσσαλίας. Να αντανακλάται και στο μαζικό κίνημα. Θεωρούμε ότι μόνο μέσα από μαζικές κινητοποιήσεις μπορούμε να έχουμε μία Περιφέρεια, η οποία θα είναι, ουσιαστικά, στα χέρια του λαού και όχι στα χέρια των ισχυρών».

Μιλώντας για τις οικογενειακές καταβολές και πόσο αυτές την επηρέασαν, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με τον τρόπο ζωής και τις αξίες που έδωσαν σε εμένα και την αδελφή μου οι γονείς μας, οι οποίοι ήταν πολιτικοποιημένοι, πήραμε τα ερεθίσματα ώστε να το προχωρήσουμε περαιτέρω και να καταλάβουμε ότι αυτό το σύστημα δεν μας χωρά.  Έχει ανισότητες, δεν σέβεται την ανθρώπινη ζωή. Οι ισχυροί και οι πλούσιοι εξουσιάζουν τον ελληνικό λαό. Μας έβαλαν (σ.σ. οι γονείς μας) στην λογική να αμφισβητήσουμε αυτό το σύστημα και να παλέψουμε για μια καλύτερη ζωή για όλο τον κόσμο».