ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούρου: Μαζί κάνουμε πράξη την κοινωνική αλληλεγγύη

Ρ. Δούρου: Κρίσιμη η μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε μαζικό, αριστερό, προοδευτικό κόμμα - Κεντρική Εικόνα

Στόχος είναι ισχυρές Λαϊκές, στο πλευρό των πολιτών, στο πλευρό των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στη συγκέντρωση των Παραγωγών και Πωλητών Λαϊκών Αγορών, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» στο Θησείο. Με τον χαιρετισμό της έστειλε σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «θα προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τον θεσμό των Λαϊκών Αγορών απέναντι σε κάθε είδους παραβατικά φαινόμενα, γιατί βάζουμε πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον - το συμφέρον των πολιτών». Η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε στα μέτρα που πήρε τα 4,5 χρόνια η Περιφέρεια Αττικής για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμού των Λαϊκών Αγορών όπως:

- Η έγκριση του νέου κανονισμού λειτουργίας τους (και με τοποθέτηση χημικών τουαλετών).

- Η χορήγηση 254 νέων αδειών δραστηριοποίησης σε Λαϊκές Αγορές, η ανανέωση 3.370 αδειών επαγγελματιών πωλητών και η χωροθέτηση 70 Λαϊκών Αγορών με αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

- Η στήριξη του κλάδου με ρύθμιση των χρεών των πωλητών - παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών - Λαϊκών Αγορών βάση επωφελών κριτηρίων.   

Η περιφερειάρχης υπογράμμισε τη επιδεικνύει μηδενική ανοχή που επιδεικνύει η Περιφερειακή Αρχή σε συνεργασία με τις διωκτικές αρχές στα φαινόμενα διαφθοράς που πλήττουν τον θεσμό των Λαϊκών Αγορών. Παρατήρησε ότι μαζί με τον κλάδο «δώσαμε και δίνουμε δείγμα γραφής για το τι μπορεί να κάνουν οι Λαϊκές για τους πολίτες που έχουν ανάγκη», προσθέτοντας: «Θεσμοθετήσαμε έτσι, για πρώτη φορά, το πρόγραμμα για την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων με είδη Λαϊκών Αγορών, με τη διάθεση ποσού 4.000.000 ευρώ».