ΑΓΟΡΕΣ

Entersoft: Μέρισμα 0,18 ευρώ/μετοχή εισηγείται το ΔΣ

Entersoft: Μέρισμα 0,18 ευρώ/μετοχή εισηγείται το ΔΣ - Κεντρική Εικόνα

Μέρισμα 18 λεπτών ανά μετοχή προτείνει για τη χρήση 2018 η διοίκηση της Entersoft, έναντι μερίσματος 13 λεπτών ανά μετοχή που είχε δοθεί το προηγούμενο έτος, όπως επισημαίνεται στην εταιρική παρουσίαση της χρήσης 2018.

Όπως επισημαίνεται, η υπογραφή πλήθους νέων συμβάσεων εντός του 2018 έχει δημιουργήσει ένα πολύ θετικό ανεκτέλεστο έργων και για το 2019. «Αν δεν αντιμετωπίσουμε κάποιο έκτακτο γεγονός, προβλέπουμε με σχετική ασφάλεια ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης για το 2019 θα διατηρηθούν ή και θα ενταθούν. Την άποψή μας αυτή ενισχύουν τόσο οι αυξανόμενες επενδύσεις των επιχειρήσεων σε ψηφιακά συστήματα όσο και η έναρξη υλοποίησης έργων του ΕΣΠΑ που θα τονώσει τη ζήτηση για λογισμικά και υπηρεσίες του Ομίλου», σημειώνει εταιρεία.

Παράλληλα, εκτιμά πως οι πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις του 2019 ενδέχεται να επηρεάσουν τις πωλήσεις πρόσκαιρα και μόνο σε ό,τι αφορά νέους πελάτες. Στο τέλος του έτους εκτιμά ότι η επίδραση αυτή δε θα είναι σημαντική.

Όσον αφορά το τρέχον έτος, στην παρουσίασή της η Entersoft σημειώνει πως η πολύ καλή επίδοση του 2018 δημιουργεί προσδοκία για αντίστοιχη ανάπτυξη και για το 2019.

Την αισιοδοξία αυτή ενισχύουν οι παρακάτω βασικοί παράγοντες:

-Το σημαντικά αυξημένο ανεκτέλεστο έργων που κλείστηκαν το 2018

-Η συνεισφορά επαναλαμβανόμενων εσόδων της νέας δραστηριότητας Pocketbiz στο πρώτο 6μηνο της χρονιάς, ενώ τέτοια έσοδα δεν υπήρχαν στο 2018

-Η αυξημένη ζήτηση για προϊόντα και υπηρεσίες της Entersoft